Volejbolisti par "gadsimta cīņu" dēvētā mačā uzņem Igauniju

Eiropas čempionāta kvalifikācija
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas vīriešu volejbola valstsvienība šodien "Arēnā Rīga" par "gadsimta cīņu" nodēvētā Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas spēlē uzņem Igaunijas izlasi.

Duelis sāksies plkst.19 un tiešraidē to translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Āvo Kēla trenētie Latvijas izlases volejbolisti Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru sāka nesekmīgi, jo trešdien viesos ar 0-3 (23:25, 27:29, 13:25) negaidīti pārliecinoši zaudēja Izraēlai.

Tik nepatīkama neveiksme manāmi sarežģīja Latvijas izlases izredzes kvalificēties finālturnīram, lai gan priekšā vēl trīs spēles.

Tikmēr Igaunijas izlasei šī būs pirmā cīņa kvalifikācijā, taču nākamajā nedēļā ziemeļu kaimiņi aizvadīs arī divus mačus pret Izraēlu.

Savukārt Latvija kvalifikāciju noslēgs nākamajā gadā, kad 6.janvārī viesos tiksies ar Igauniju, bet 9.janvārī uzņems Izraēlu.

Svētdienas mačs īpašs būs Latvijas izlases galvenajam trenerim Kēlam, kurš savulaik ilgus gadus vadīja arī Igaunijas izlasi, bet kopš šī gada strādā ar Latvijas vīriem.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir spēlējusi tikai reizi - 1995.gadā, kad tika izcīnīta 11.vieta. Savukārt Igaunijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir piedalījusies četras reizes, 2009., 2011., 2015. un 2017.gadā. Labākais rezultāts tika gūts pirms trim gadiem, kad tika izcīnīta 11.vieta, bet pērn igauņi palika 13.vietā.

Pirms šī kvalifikācijas turnīra Latvija aizvadīja piecas pārbaudes spēles, mērojoties spēkiem ar Portugāli un Zviedriju, izcīnot četras uzvaras.

Lai Latvija pēc 24 gadu pārtraukuma kvalificētos Eiropas čempionāta finālturnīram, grupā jāuzvar vai jābūt starp piecām labākajām otro vietu ieņēmušajām komandām no septiņām.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlasē pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas volejbola izlase jūnijā izcīnīja trešo vietu Eiropas Sudraba līgas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu