Jaunās norvēģu zvaigznes Sērums/Mūls triumfē Pasaules kausa finālsacensībās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristians Sērums un Annešs Mūls
Kristians Sērums un Annešs Mūls Foto: worldtour.2018.fivb.com

Pasaules pludmales volejbola jaunās zvaigznes Kristians Sērums un Annešs Mūls no Norvēģijas sestdien Hamburgā triumfēja Pasaules kausa finālsacensībās, turpinot savu izcilo uzvaru sēriju.

Sērums un Mūls uzvarēja jau ceturtajā turnīrā pēc kārtas, kurā piedalās, jo pirms tam viņi bija labākie Pasaules kausa piecu zvaigžņu turnīros Gštādē un Vīnē, kā arī Nīderlandē tika kronēti par Eiropas čempioniem, finālā uzvarot Jāni Šmēdiņu un Aleksandru Samoilovu.

Tikmēr Hamburgā aizvadītajā turnīrā viņi sestdien pusfināla mačā ar 2-1 (21:16, 16:21, 15:9) uzvarēja mājiniekus Jūliusu Toli un Klemensu Vikleru, bet finālā ar 2-0 (21:19, 21:17) pieveica poļus Gžegožu Fijaleku/Mihalu Brilu.

Par uzvaru sacensībās gados jaunais norvēģu duets, ieguva 150 000 dolāru (132 000 eiro) lielu naudas balvu. Mūlam ir tikai 21 gads, bet Sērums ir par gadu vecāks, abiem šosezon kļūstot par īstu pludmales volejbola sensāciju.

Savukārt trešo vietu turnīrā izcīnīja cits Polijas duets Bartošs Losjaks/Pjotrs Kantors, kuri spēlē par bronzas medaļām ar 2-1 (19:21, 21:15, 15:13) uzvarēja Toli/Vikleru.

Foto: worldtour.2018.fivb.com

Hamburgā aizvadītajā turnīrā līdz ceturtdaļfinālam tika Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri sacensības noslēdza dalītā piektajā vietā, kamēr Šmēdiņš/Samoilovs neizkļuva no apakšgrupas, zaudējot visos četros mačos.

Pļaviņš/Točs ceturtdaļfinālā sīvā mačā ar 1-2 (20:22, 21:15, 13:15) zaudēja Tolem/Vikleram.

Hamburgā notiekošajā Pasaules kausa finālposmā piedalījās desmit šīs sezonas labākie pāri, starp kuriem pirmo reizi bija tikai dueti no Eiropas.

Šīs sezonas gaitā Pļaviņš/Točs triumfēja vienā četru zvaigžņu posmā gada sākumā Nīderlandē, bet Samoilovs/Šmēdiņš uzvaras izcīnīja divos četru zvaigžņu posmos. Vispirms tas notika jūlija sākumā Portugālē, bet pagājušajā nedēļā Latvijas sportisti tika pie uzvaras Pasaules kausa posmā Krievijā.

Pasaules kausa finālposms risinās arī dāmu konkurencē, taču starp desmit duetiem Latvijas pludmales volejbolistes nav atrodamas. Dāmām uzvarētājas kļūs zināmas svētdien.

Pagājušajā gadā Latvijas pludmales volejbola dueti Pasaules kausa finālā nepiedalījās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu