Izraēla slēdz gājējiem paredzēto Erezas robežkontroles punktu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Izraēla saistībā ar pēdējās dienās notikušajiem protestiem un sadursmēm pie Gazas joslas robežas svētdien slēgusi vienīgo gājējiem paredzēto robežkontroles punktu, paredzot iespēju to izmantot vienīgi humānās palīdzības vajadzībām, paziņojusi Aizsardzības ministrijas pārstāve.

Informāciju par Erezas robežkontroles punkta slēgšanu apstiprinājusi arī Palestīniešu pašpārvalde, norādot, ka robežu tiks ļauts šķērsot vienīgi palestīniešiem, kam jāatgriežas Gazas joslā.

Izceļoties protestiem pie robežas, piektdien tur tika nošauti divi palestīnieši. Pēc Izraēlas armijas sniegtajām ziņām, robežas žogs apmētāts ar pašdarinātiem spridzekļiem.

Incidenti turpinās laikā, kad Ēģipte un Apvienoto Nāciju Organizācijas pārstāvji cenšas panākt ilglaicīgu pamieru starp Izraēlu un Gazas joslā valdošo kustību "Hamas".

Izraēla tikai pagājušajā nedēļā atvēra preču transportēšanai paredzēto robežkontroles punktu, kas saspringtās situācijas dēļ bija slēgts vairāk nekā mēnesi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu