Sestdien slimnīcās nogādāti vairāki cilvēki, tostarp bērni, ar smagiem sasitumiem un apdegumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

​Pierīgā sestdien kāds 59 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā kritis no 2.stāva augstuma, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Cietušais guvis galvas, krūškurvja un mugurkaula traumas un nogādāts slimnīcā.

No augstuma kritis arī kāds 41 gadu vecs vīrietis Zemgalē. Kāpjot uz mājas jumta, viņš nokritis no 2,5 metru augstuma un ar muguras un krūškurvja traumām nodots mediķu pārziņā.

Zemgalē 70 gadus vecs vīrietis, strādājot ar leņķa slīpmašīnu jeb fleksi, guva rokas traumu un ar grieztu brūci plaukstā nogādāts slimnīcā.

Palīdzību mediķi snieguši arī 41 gadu vecai sievietei, kura, pieskaroties atkailinātiem vadiem, guva elektrotraumu. Sieviete pēc negadījuma zaudējusi samaņu un ar elektriskās strāvas ietekmi nogādāta slimnīcā.

Sestdien Latgalē kāds 24 gadus vecs vīrietis ar kvadriciklu iebraucis dīķī, kā rezultātā ar galvas, muguras un kāju traumām nogādāts slimnīcā.

Slimnīcā mediķi nogādājuši arī 16 gadus vecu puisi Kurzemē, kurš, braucot ar kvadriciklu pa grants ceļu, neveiksmīgi kritis un guvis krūškurvja un galvas traumas.

Braucot ar velosipēdu un strauji bremzējot, galvas un rokas traumas guvusi kāda 53 gadus veca sieviete Kurzemē. Palīdzība sniegta arī 62 gadus vecam vīrietim, kurš, braucot ar velosipēdu un uzbraucot uz ietves apmales, neveiksmīgi kritis un guvis rokas traumu. Abos gadījumos cietušie nogādāti slimnīcā.

Mediķu pārziņā nogādāti divi mazi bērni ar apdegumiem. Kurzemē gadu vecs puika uzrāvis sev virsū krūzi ar karstu kafiju, kā rezultātā guvis sejas, krūšu un roku termiskus apdegumus. Kājas termiskus apdegumus guva arī gadu veca meitene Latgalē, kura applaucējusies ar karstu ūdeni.

Karsto laikapstākļu ietekmē slimnīcā nogādāti arī pieci pārkarsuši cilvēki, tostarp divi ir 12 un deviņus gadus veci bērni. Galvenie pārkaršanas iemesli bija ilgstoša uzturēšanās saulē un nepietiekama šķidruma uzņemšana.

Mediķu palīdzība tikusi sniegta arī kādam cilvēkam, kas izglābts no piedūmotas dzīvojamās mājas Preiļos.  Kopā glābēji no šīs ēkas evakuējuši sešus cilvēkus.

Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), ugunsdzēsēji ap plkst.16.20 saņēma izsaukumu, ka kādā dzīvojamajā mājā ieslēgusies ugunsdrošības signalizācija. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka deg saldējamā iekārta un griesti 70 kvadrātmetru platībā.

Kopumā mediķi aizvadītajā diennaktī devās uz 1220 izsaukumiem, no kuriem 330 saistīti ar traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu