Ražotājs: Konkurence dzeramā ūdens tirgū Latvijā ir diezgan sīva

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

​Konkurence dzeramā ūdens tirgū Latvijā ir diezgan sīva, atzīst dzeramā ūdens ražotāja un tirgotāja "Venden" izpilddirektors Aldis Škutāns.

"Jebkurš ražotājs grib paņemt lielāku tirgus daļu un pietiekami labi šajā tirgū jūtas arī importa produkti. Brīvo vietu, brīvas nišas praktiski nav. Ūdens kategorijā, es teiktu, ir diezgan sīva konkurence," sacīja Škutāns.

Pēc "Venden" izpilddirektora teiktā, dzeramā ūdens kategorijā visvairāk savstarpēji konkurē tieši vietējie ražotāji.

"Lielākā konkurence ir ar tirgus spēlētājiem savējā tirgū, taču ļoti aktīvi darbojas arī konkurence, piemēram, no Lietuvas, kas ir tepat blakus. Parādās arvien vairāk arī citu dzērienu no tās pašas Polijas. Tradicionāli arī franču ūdeņi ir aktīvi šajā tirgū," teica Škutāns.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Venden" pagājušajā gadā strādāja ar 11,565 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 5,3% un bija 618 654 eiro.

"Venden" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 28 440 eiro. "Venden" vienādās daļās pieder Eduardam Magelim un SIA "Mica tehnoloģijas".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu