Pieaudzis "Conexus" pārvadītās gāzes apmērs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Gāzes pārvades sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") pārvadītās gāzes apmērs šogad pirmajā pusgadā sasniedzis 10 609 gigavatstundas (GWh), kas ir pieaugums par 27% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn, liecina "Conexus" publiskotā informācija.

2018.gada pirmajā pusgadā "Conexus" nodrošināja nepārtrauktu dabasgāzes piegādi Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas vajadzībām, tostarp 76% no kopējām pārvadītajām plūsmām bija Latvijas tirgus vajadzībām.

Kompānijā informē, ka pirmajā pusgadā ir auguši pārvadītās gāzes apmēri citu valstu vajadzībām, kā arī par 4% palielinājies pārvadītās gāzes apmērs Latvijas lietotāju vajadzībām - no 7682 GWH pagājušā gada pirmajā pusgadā līdz 8017 šogad pirmajos sešos mēnešos.

Tajā pašā laikā Inčukalna pazemes gāzes krātuvē aktīvās gāzes apmērs ir sarucis par 27% - no 3662 GWh pagājušā gada pirmajā pusgadā līdz 2882 šogad.

Jau ziņots, ka "Conexus" šogad pirmajā pusgadā nopelnījis 5,67 miljonus eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn, savukārt kompānijas apgrozījums audzis par 15%, sasniedzot 27,72 miljonus eiro.

"Conexus" ir dibināts 2016.gada 22.decembrī, reorganizācijas rezultātā no AS "Latvijas Gāze" nodalot pārvades un glabāšanas darbības virzienus.

"Conexus" ir slēgta akciju sabiedrība. Kopējais akciju skaits ir 39 786 089, to nominālvērtība viens eiro. Kopējais akcionāru skaits pārsniedz 4800. 97,52% no kopējā akciju skaita pieder trīs lielākajiem akcionāriem. Lielākais "Conexus" akcionārs ar 34,26% daļām ir AS "Augstsprieguma tīkls", 34,1% pieder Krievijas gāzes koncernam "Gazprom", bet 29,06% akcijas - "Marguerite Gas".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu