Gulbim neliels kritums ATP rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis četras vietas un tagad atrodams 131.pozīcijā.

Pēc veiksmīga Vimbldonas čempionāta, kurā Gulbis aizkļuva līdz astotdaļfinālam, viņš pasaules rangā pakāpās uz 109.vietu, manāmi pietuvojoties pasaules ranga pirmajam simtam, kur viņš iepriekš bija 2016.gada augustā, tomēr pēc tam viņš rangā atkal piedzīvojis pakāpenisku lejupslīdi.

Latvietis pēdējās nedēļās nav spēlējis, bet augusta sākumā viņš piedzīvoja neveiksmi Toronto ATP "Masters 1000" turnīra kvalifikācijā.

Pērn Gulbis atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Tikmēr Latvijas tenisa otrā rakete Mārtiņš Podžus ATP rangā zaudējis septiņas pozīcijas un šobrīd ieņem 575.vietu, bet valsts trešā rakete ir Roberts Grīnvalds, kurš zaudējis astoņas vietas un atrodas 1356.pozīcijā. Pirms tam latvietis divu nedēļu laikā bija veicis iespaidīgu kāpumu par 431 vietām.

Savukārt Artūrs Lazdiņš zaudējis desmit pozīcijas un ir 1437.vietā. Vēl Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš zaudējuši sešas vietas un šobrīd atrodas dalītā 1705.pozīcijā, bet Mārtiņš Rocēns ir atkāpies par 21 vietu uz 1933.pozīciju.

Tikmēr pērn uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš iepriekšējā rudenī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, no pasaules ranga ir izkritis.

Pasaules ranga desmitniekā notikušas pāris izmaiņas. Līderpozīciju saglabājis spānis Rafaels Nadals, bet viņam joprojām seko titulētais šveicietis Rodžers Federers.

Savukārt trešais rangā ir argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš apsteidz vācieti Aleksandru Zverevu. Uz piekto vietu no sestās pakāpies Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons, kamēr no desmitās uz sesto - serbs Novaks Džokovičs, kurš svētdien pārspēja Federeru Sinsinati "Masters 1000" sacensību finālā.

Septītajā pozīcijā joprojām atrodas horvāts Marins Čiličs, kamēr no piektās uz astoto vietu nokritis bulgārs Grigors Dimitrovs, bet devītais, zaudējot vienu pozīciju, ir austrietis Dominiks Tīms. Visbeidzot pirmo desmitnieku noslēdz beļģis Dāvids Gofēns, kurš atguvis vienu vietu.

Dubultspēļu rangā Lībietis zaudējis divas vietas un ieņem 256.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus ir 1052.vietā. Rangā ir iekļuvuši Rūdolfs Mednis un Roberts Grīnvalds, kuri šovasar aizkļuva līdz finālam Rīgā notikušajā "Futures" dubultspēļu turnīrā, tagad ieņemot attiecīgi ranga 1330. un 1346.pozīciju, savukārt Jānis Podžus ir atrodams ranga 1516.vietā, bet Artūrs Lazdiņš atgriezies rangā un atrodas 1560.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu