Ivars Pētersons ielūdz uz jubilejas koncertšovu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ivars Pētersons
Ivars Pētersons Foto: publicitātes

8. septembrī Dailes teātrī notiks vērienīgs koncertšovs “Sweet Fifty”, ko rīko mūziķis Ivars Pētersons, atzīmējot savu 50 gadu jubileju. Koncertā tiks izpildītas populāras un klausītāju iemīļotas pagājušā gadsimta piecdesmito un sešdesmito gadu dziesmas, sākot no liriskām mīlas balādēm līdz pat rokenrola klasikai. 

Koncerta pirmajā daļā grupai “Petersons Band” pievienosies stīgu orķestris Raimonda Ozola vadībā, dāmu vokālais trio „Diamond voices”,  pianists Gints Žilinskis un virtuozais ģitārists Ingus Feldmanis. Tiks izpildīti dueti ar Mariju Naumovu, Laimi Rācenāju un Linitu. Koncerta otro daļu kuplinās vokālais kvartets "Harmony 4 Riga", Jelgavas bigbenda pūtēju kvartets, rokenrola deju grupa "Ķengurroks", "Latvian Blues Band" līderis Jānis "Bux" Bukovskis un viesmākslinieki no Zviedrijas - Nina Jedevin Jonsson un izcilais rokenrola dziedātājs un pianists Per-Erik Jonsson.

Koncerti, atzīmējot Ivara Pētersona nozīmīgākās dzimšanas dienas, kļuvuši par tradīcīju. Jau otro reizi koncerta norisei izvēlēts Dailes teātris – 2013. gada rudenī mākslinieks 45. dzimšanas dienu atzīmēja ar solokoncertu “Back to the Sixties”, savukārt 40. dzimšanas dienas  koncerts „The Songs of Elvis” notika  Dzintaru koncertzālē. 

Ivara Pētersona repertuārā galvenokārt ir 50.-70. gadu dziesmas angļu valodā. Viņa radošajā darbībā liela loma bijusi Elvisa Preslija mūzikai – šī klasiķa dziesmas plaši tiek izpildītas koncertos un fiksētas ierakstos. Ivars vairākas reizes rīkojis Elvisa Preslija dzimšanas dienas svinības Latvijā un pats piedalījies Preslija līdzinieku konkursā ASV. Šogad tiks atzīmēti arī 30 gadi, kopš Ivara Pētersona muzikāli radošās darbības sākuma.  Kopš 2013. gada Ivara grupas nosaukums ir „Petersons Band”, kurā viņš muzicē kopā ar Jonatanu Rācenāju, Bruno Priekuli un Indri Orubu,  izpildot dziesmas rockabilly un rock’n’roll žanrā. 

Koncerts “Sweet Fifty” notiks 8. septembrī plkst. 19.30 Dailes teātra Lielajā zālē. Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu