Itālija nesūtīs atpakaļ 177 migrantus, ja tos savā starpā sadalīs citas ES valstis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Itālija nesūtīs atpakaļ uz Lībiju 177 migrantus, kas šobrīd nonākuši diplomātiskās krīzes epicentrā, ja Eiropas Savienība (ES) panāks, ka viņi tiek izmitināti citās bloka dalībvalstīs, pirmdien pavēstīja Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni.

Migranti atrodas Itālijas krasta apsardzes kuģī "Diciotti", kas tos uzņēma ceturtdien Maltas meklēšanas un glābšanas zonas ūdeņos.

Maltas un Itālijas starpā nerimst domstarpības par to, kuras valsts pienākumos ir uzņemt šos migrantus.

Kuģis "var arī piestāt Itālijā, ja 177 migranti tiek sadalīti Eiropas solidaritātes garā," telekanālam RAI sacīja ministrs, kurš vēl svētdien solīja migrantus nogādāt atpakaļ Lībijā.

ES un ANO vairākkārt paudušas viedokli, ka jūrā kuģos uzņemto migrantu nogādāšana Lībijā varētu būt nelegāla. Eiropas Cilvēktiesību tiesa 2012.gadā šajā jautājumā Itālijai paudusi nosodījumu.

Vēl pirms Salvīni pēdējiem komentāriem Itālijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka ir "oficiāli un formāli" lūgusi Eiropas Komisiju koordinēt 177 "Diciotti" migrantu sadalīšanu pa ES dalībvalstīm.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu