IndyCar sacensībās piedzīvota šausminoša avārija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Šausminoša avārija svētdien notikusi IndyCar sērijas sacensībās Pokono trasē, Pensilvānijas štatā. 

Tur viens no dalībniekiem, Roberts Vikenss, ar vairāk nekā 300 km/h iekļuva sadursmē, kuras rezultātā viņa pilotētā formula pacēlās gaisā un ietriecās drāšu pinuma drošības nožogojumā, to lielā platībā pilnībā iznīcinot. Arī no pašas formulas pāri nekas daudz nepalika - tikai kapsula, kurā atradās cietušais sportists.

Trasē strādājošajiem ārstiem izdevās Vikensu no tās atbrīvot un ar helikopteru nogādāt slimnīcā, kur viņam tika konstatētas neskaitāmas traumas. To vidū var pieminēt lauztas abas kājas un labo roku, mugurkaula un plaušu bojājumus. Pats sportists gan ir pie samaņas, un viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Avārija Kanādā: neticami, ka nav bojā gājušo

Šis negadījums kārtējo reizi parāda, cik smagas sekas var būt šķietami mazam notikumam, kas bija Vikensa un Raiena Hantera-Reja formulas riteņu viegla saskaršanās. Tāpat šis šaušalīgais negadījums uzskatāmi demonstrē, cik droši ir mūsdienu sacīkšu auto.

Var piebilst, ka 29 gadus vecais kanādietis Roberts Vikenss tikai 2018.gadā sāka savas gaitas IndyCar seriālā. Līdz tam viņš sešas sezonas pārstāvēja Mercedes komandu Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu