Krievija aicina afgāņu talibus uz miera sarunām Maskavā (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Krievija uzaicinājusi afgāņu talibu nemierniekus diskutēt par iespējamo Afganistānas miera līgumu 4.septembrī sarunās Maskavā, pirmdien pavēstīja Afganistānas vēstnieks.

"Krievija ir vērsusies pie talibiem un vēlas, lai viņi runā ar valdības pārstāvjiem un atrisina Afganistānas problēmas," vēstnieka Abdulkajuma Kočai teikto citē ziņu aģentūra "Interfax".

Krievija pēdējo gadu laikā, kad ASV samazinājušas militārās operācijas Afganistānā, sevi cenšas pozicionēt kā miera atbalstītāju šajā valstī.

Krievija iepriekš minējusi, ka kustība "Taliban" ir teroristiska organizācija, tomēr Maskava arī uzskata, ka tā varētu sekmēt citas teroristiskas organizācijas - "Islāma valsts" - izskaušanu.

Padomju Savienība līdz 1989.gadam desmit gadus Afganistānā karoja ar afgāņu nemiernieku kustību, sniedzot atbalstu tā laika sociālistiskajai Kabulas valdībai.

ASV iebruka Afganistānā aptuveni desmit gadus vēlāk - 2001.gadā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu