Mākslas muzejā lekciju sniegs mākslas zinātnieks un kritiķis Terijs Smits

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Terijs Smits
Terijs Smits Foto: publicitātes

21. augustā plkst.17.30 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā ar bezmaksas lekciju uzstāsies mākslas zinātnieks un kritiķis no ASV un Austrālijas Terijs Smits, informē muzejā.

Smits lasīs lekciju "Pasaules attēlojums laikmetīgo mākslinieku darbos, it sevišķi Imanta Tillera daiļradē". Lekcija būšot veltīta māksliniekiem laikabiedriem un mūsdienu pasaulei viņu redzējumā. Zinātnieks uzskata, ka pasaules attēlošana un vietrade, kā arī savstarpējas saiknes veidošana starp abām šīm darbībām ir viens no svarīgākajiem procesiem, ko cilvēks izmanto, veidojot izpratni par ikdienas dzīvi un mēģinot noteikt, kas ir mūsdienīgs šajā laikā, ko raksturo paātrināta sarežģītība, visaptveroša saistība, pastiprinātas atšķirības un daudzslāņaina dažādība.

Lekcijā Smits iezīmēs plašo atbilžu klāstu, ko uz dažādiem jautājumiem piedāvā laikmetīgās mākslas pārstāvji visā pasaulē, kā arī skaidros, kā Tillers ir izveidojis izteikti individuālo rokrakstu un stilu daudzo aktuālo procesu ietekmē.

Lekcija notiks angļu valodā bez tulkojuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu