Itālijas dienvidos applūdis tūrisma objekts; gājuši bojā vismaz 10 cilvēki

TVNET/LETA/AFP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Itālijas dienvidos applūstot tūristu iecienītai aizai, pirmdien gājuši bojā vismaz 10 tūristi un vēl trīs pazuduši bez vēsts, paziņoja Itālijas civilās aizsardzības pārvalde.

Stipras lietusgāzes izraisīja ūdens līmeņa celšanos upē, kas plūst pa Raganello aizu pie kalnu pilsētas Čivitas Kalabrijas reģionā. Tūristi, kas apmeklēja aizu, tika pārsteigti nesagatavoti, un dažus no viņiem aiznesa straume.

VIDEO:

Starp bojāgājušajiem ir četri vīrieši un četras sievietes, bet nav sīkāku ziņu par pārējiem diviem, kas tika atrasti pirmdienas vakarā.

Foto: Scanpix

Tika izglābti pavisam 23 cilvēki, vēstīja Itālijas ziņu aģentūra ANSA, atsaucoties uz vietējo prefektūru.

Seši no izglābtajiem tika hospitalizēti, tai skaitā 10 gadus vecs zēns, kurš cietis no hipotermijas.

Laikraksts "La Repubblica" ziņoja, ka daži tūristi izglābās, uzrāpjoties klintīs.

Aizas applūšanas laikā tajā atradās vismaz 36 tūristi divās organizētās grupās. Vēl nav zināms, vai tur bija arī citi tūristi, kas varbūt aizu apmeklēja patstāvīgi.

Foto: Scanpix

13 kilometrus garā un 400 līdz 700 metrus dziļā Raganello aiza Pollino nacionālā parka austrumu pusē ir populārs tūrisma objekts skaidrā ūdens un iespaidīgo klinšu veidojumu dēļ. Tūrisma aģentūras rīko ekskursijas pa šo aizu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu