Talantīgais Dzierkals pēc vairākām sezonām Ziemeļamerikā pievienojas Rīgas "Dinamo"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Dzierkals
Mārtiņš Dzierkals Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" sastāvu papildinājusi ar talantīgo latviešu uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu un pieredzējušo krievu aizsargu Gimajevu, vēsta klubs.

21 gadu vecā Dzierkala iepriekš pārstāvētā Toronto "Marlies" komanda aizvadītajā sezonā kļuva par Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempioni. Tiesa, viņš Kaldera kausā laukumā tā arī neizgāja, lai arī sezonas beigās viņš atradās "Marlies" rīcībā.

Dzierkals aizvadītajā sezonā laukumā bija četrās AHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās ar rezultativitāti neizcēlās un tika pie negatīva lietderības koeficienta -4.

Lielāko daļu aizvadītās sezonas Dzierkals pavadīja Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā, kur pārstāvēja Orlando "Solar Bears" komandu.

ECHL viņš regulārajā čempionātā 51 spēlē guva 15 vārtus, veica 21 rezultatīvu piespēli un tika pie lietderības koeficienta -2. Izslēgšanas turnīrā viņam septiņos mačos vieni vārti, divas rezultatīvas piespēles un neitrāla lietderība.

Savukārt pirms došanās uz "Marlies" Dzierkals divas sezonas pārstāvēja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandu Ruinas-Norandas "Huskies". Otrajā sezonā šajā vienībā viņš 47 spēlēs guva 21 vārtus un veica 28 rezultatīvas piespēles, bet savā debijas gadā latvietis 84 mačos guva 31 vārtus un veica 53 rezultatīvas piespēles, palīdzot "Huskies" komandai kļūt par QMJHL čempioni.

Dzierkals, spītējot traumai, 2016. un 2017. gadu mijā palīdzēja Latvijas U-20 izlasei pasaules junioru čempionātā, gūstot vienus vārtus un veicot divas rezultatīvas piespēles. Savukārt 2016. gada augustā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, palīdzot valstsvienībai Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurā guva vienus vārtus.

Savukārt pirms došanās uz Ziemeļameriku Dzierkals spēlēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga", 32 maču laikā izceļoties ar desmit vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm.

Dzierkals "Rīgai" pievienojās 2014./15. gada sezonas gaitā, izdarot to ar nelielu skandālu. Hokejists sezonu sāka Latvijas virslīgas komandā "Ogre"/"Sāga 97", bet 2014. gada novembra sākumā pārgāja uz rīdzinieku vienību, ātri vien kļūstot par tās līderi. Tiesa, abi klubi savā starpā ilgi nevarēja vienoties par pāreju, kā rezultātā Latvijas Hokeja federācija (LHF) Dzierkala pievienošanos "Rīgai" vērtēja kā nelikumīgu. Vēlāk spēlētāja pievienošanās MHL komandai gan tika nokārtota oficiāli.

Dzierkalu 2015.gada Nacionālās hokeja līga (NHL) draftā ar 68. numuru izraudzījās Toronto "Maple Leafs" komanda, bet pasaules spēcīgākajā hokeja čempionātā viņš vēl nav debitējis.

Tāpat "Dinamo" sastāvu papildinājis pieredzējušais krievu aizsargs Gimajevs, kurš visu savu karjeru pavadījis Krievijas hokeja līgās. Karjeras pirmajā pusē 34 gadus vecais aizsargs pārstāvēja dažādas Krievijas komandas vietējās līgās, bet 2008.gadā debitēja KHL, spēlējot Astanas "Baris" sastāvā.

Trīs sezonu laikā "Baris" rindās viņš bija stabils vienības hokejists, bet pēc tam izmēģināja spēkus tādās KHL vienībās kā Ufas "Salavat Julajev", Maskavas CSKA un Novosibirskas "Sibirj", kā arī pēdējās divas sezonas aizvadīja Maskavas apgabala "Vitjaz".

Karjeras rezultatīvāko sniegumu Gimajevs demonstrēja otrajā sezonā ar "Baris", kad guva sešus vārtus un atdeva tikpat rezultatīvas piespēles, kā arī 2015./16. gada sezonā ar "Sibirj", kur viņš izcēlās ar 12 rezultatīvām piespēlēm. Šajā komandā konkrētajā sezonā viņš bija kapteiņa asistents.

Tāpat 2003. gadā viņu Otavas "Senators" izraudzījās NHL draftā ar 166. numuru, taču NHL aizsargs tā arī nevienu spēli nav aizvadījis.

Rīgas "Dinamo" otrdien uzsāks tradicionālo pirmssezonas sagatavošanās turnīru KHL komandām "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņu, kur mājiniece pirmajā mačā spēkosies ar Minskas "Dinamo".

Trešdien Rīgas "Dinamo" spēkosies ar Jaroslavļas "Lokomotiv", sestdien duelēsies ar "Ak Bars", bet turnīra noslēgumā svētdien būs mačs ar "Davos" hokejistiem.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot priekšpēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu