Taps stāstu sērija par latviešu literatūru un bibliotēkām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kārina Pētersone
Kārina Pētersone Foto: Ekrānuzņēmums

Vairāki mākslinieki un citas sabiedrībā atpazīstamas personas sākušas darbu pie video sērijas "Bibliotēka", kas vēstīs par latviešu literatūru un bibliotēkām, informē projekta komunikācijas koordinatore Daiga Bitēna.

Ar projekta palīdzību tā autori vēlas atklāt sabiedrībai stāstus par literatūras nozīmi cilvēku dzīvēs, stāstus par personīgajām bibliotēkām, to saturu, kā arī emocionālo un profesionālo vērtību. Video stāstu publicēšana sociālajos tīklos tiks sākta šī gada septembrī. Ik mēnesi plānots publicēt vienu jaunu stāstu.

Līdz šim projektā iesaistījusies rakstniece Nora Ikstena, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) direktors Andris Vilks, LNB Atbalsta biedrības direktore Kārina Pētersone, Romas Katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs, bankas "Baltic International Bank" īpašnieks, mecenāts Valērijs Belokoņs, latviešu mākslas vēsturnieks, heraldikas un mākslas speciālists Imants Lancmanis, dzejnieks un tulkotājs Uldis Bērziņš, rakstnieks Māris Bērziņš, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Etnogrāfijas nodaļas vadītāja Sanita Stinkule un citas pašmāju literatūrā un kultūrā nozīmīgas personas.

Projektā uzsākta arī sabiedriskās akcija, kuras laikā ikviens sociālo tīklu lietotājs aicināts veidot arī pats savu bibliotēkas stāstu un publicēt to foto vai video formātā, izmantojot tēmturus "#biblioteka" un "#manabiblioteka".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu