Apstiprina izmaiņas Valsts kultūrkapitāla fonda padomes sastāvā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Sīmanis
Dāvis Sīmanis Foto: publicitātes

Valdība apstiprinājusi izmaiņas Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) padomes sastāvā, jo lielākajai daļai līdzšinējo padomes locekļu beidzies amata pilnvaru termiņš, liecina Ministru kabineta apstiprinātais rīkojuma projekts.

Saskaņā ar VKKF likumu, tā padomes dalībnieku pilnvaru laiks ir divi gadi, un padomes locekļi, arī padomes priekšsēdētājs, padomē drīkst darboties ne vairāk kā vienu pilnvaru laiku pēc kārtas.

Ar šo rīkojumu VKKF padomes sastāvā iekļauti no jauna ievēlētie nozaru ekspertu komisiju priekšsēdētāji, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības un Nacionālās kultūras padomes deleģētie pārstāvji. Savukārt atkārtoti Padomes sastāvā iekļauti locekļi, kuru pilnvaras turpinās - kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Finanšu ministrijas pārstāve Taisa Trubača, Latvijas Radošo savienību padomes pārstāve Zanda Treimane, kā arī Mūzikas un dejas mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Normunds Vīksne.

Attiecīgi turpmāk VKKF padomē strādās Vizuālās mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Ivars Drulle, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece izglītības un kultūras jautājumos Ināra Dundure, Literatūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Aivars Eipurs, Dizaina un arhitektūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Velta Holcmane, Kultūras mantojuma nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Māris Jēkabsons, Teātra mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Kārlis Krūmiņš, Tradicionālās kultūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Pumpurs, Nacionālās kultūras padomes locekle Mārīte Puriņa, Filmu mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Dāvis Sīmanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu