Nastja Ribka atdevusi Deripaskam sarunu ierakstus par iejaukšanos ASV vēlēšanās

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Baltkrievu modele un prostitūta Nastja Ribka (īstajā vārdā - Anastasija Vašukeviča) pirmdien sacīja, ka esot atdevusi Krievijas oligarham Oļegam Deripaskam audioierakstus, kuros viņš it kā esot dzirdams runājam par iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā, vēsta aģentūra AP.

Ribka atzina, ka esot sniegusi "eskorta" pakalpojumus Deripaskam, kurš saistīts ar Krievijas autokrātu Vladimiru Putinu un ASV prezidenta Donalda Trampa bijušo kampaņas vadītāju Polu Manafortu, ko ASV tiesā par naudas atmazgāšanu un citiem noziegumiem.

Ribka kopš februāra beigām aizturēta Taizemē, kur viņu un vēl vairākus citus cilvēkus tiesā par nelikumīgu seksa treniņu rīkošanu. "RIA Novosti" ziņoja, ka aizturēto vidū esot Latvijas pilsonis.

Pēc aizturēšanas Ribka lūdza ASV piešķirt viņai patvērumu un paziņoja, ka viņas rīcībā esot ieraksti ar Deripasku, kas pierādot Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarēja Tramps. Viņa nesniedza nekādus pierādījumus saviem apgalvojumiem, taču viņas sociālajos tīklos publiskotie materiāli ļāva Kremļa kritiķim Aleksejam Navaļnijam atklāt Krievijas mēroga korupcijas skandālu, kurā bija iesaistīts Deripaska.

Aprīlī Ribka mainīja savu pozīciju, publiski atvainojoties Deripaskam.

Patajas tiesas ēkā runājot ar aģentūras AP žurnālistu, Ribka sacīja, ka esot Deripaskam solījusi vairs publiski nerunāt par audioierakstiem, un uzņēmējs savukārt viņai kaut ko apsolījis apmaiņā pret ierakstu nepublicēšanu.

"Viņš jau man kaut ko piesolīja. Ja viņš solījumu pildīs, tad nebūs nekādu problēmu. Bet, ja ne..." ar smaidu teica Ribka.

Uz jautājumu, vai viņa saglabājusi ierakstu kopijas, Ribka paraustīja plecus un pasmaidīja.

Žurnālists Ribkai jautāja, kas dzirdams ierakstos. "Tas jums jāprasa Deripaskam," atbildēja Ribka.

Ribka un septiņi citi apsūdzētie pirmdien ieradās Patajas tiesā uz pirmstiesas procesa sēdi saistībā ar apsūdzībām par nelegālu pulcēšanos un noziedzīgu apvienību.

Policija sākotnēji grupu apsūdzēja par darba atļauju noteikumu pārkāpšanu, bet vēlāk izvirzīja apsūdzības, ka šis seminārs, kuru vadījis pašpasludināts Krievijas pavedināšanas guru Alekss Kirilovs un šķietami piedāvājis apmācības, kā kļūt par labākiem mīlniekiem, bijis iecerēts, lai tā dalībniekiem nodrošinātu seksuālas attiecības par naudu.

Visi apsūdzētie savu vainu noliedz.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu