Bugatti izstrādājuši modeli Divo, kas maksās €5 miljonus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bugatti

Jau 24.augustā Bugatti plāno pasaulei atklāt īpaši ekskluzīvu un īpaši dārgu  modeli Divo, kas tiks izlaists tikai 40 eksemplāros un maksās 5 miljonus eiro gabalā.

Bugatti Divo lielā mērā tiek veidots uz Chiron bāzes, un tas tapis, lai godinātu franču sacīkšu braucēju Albertu Divo. Šādu pagodinājumu vīrs izpelnījies, jo, braucot ar Bugatti sacīkšu mašīnām, pagājušā gadsimta divdesmitajos gados divas reizes uzvarēja sarežģītajās Targa Florio sacīkstēs Sicīlijā.

Foto: Bugatti

Tā kā Targa Florio trase atradās kalnos ar neskaitāmiem 180 grādu pagriezieniem, uzvarēt varēja tikai ar izveicīgākajiem un manevrētspējīgākajiem auto. Pēc šāda principa veidots arī Bugatti Divo.

No bāzes modeļa tas atšķirsies ar pazeminātu svaru, lielāku priekšējo spoileri, masīvu antispārnu un aerodinamisko difuzoru aizmugurē. Mašīnas dizains faktiski ir pakļauts nepieciešamībai iegūt lielāku ātrumu pagriezienos. Pazeminātais svars savukārt nozīmē, ka Divo varētu būt ātrāks sprintā līdz 100 km/h, kas Chiron aizņem 2,5 sekundes.

Ja vizuāli Divo no Chiron atšķirsies visai ievērojami, tad būtiskas izmaiņas motortelpā nav gaidāmas. Domājams, ka tur aizvien atradīsies 8 litru W16 turbomotors ar 1500 zirgspēkiem. 

Džeimijs Fokss izvēlas braukt ar zeltītu Bugatti

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu