Boksa supersērijas otrajā sezonā piedalīsies ievērības cienīgi vārdi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kalle Zauerlands un Mairis Briedis
Kalle Zauerlands un Mairis Briedis Foto: Zane Bitere/LETA

Pasaules boksa supersērijas otrajā sezonā piedalīsies ievērības cienīgi vārdi, sola supersērijas rīkotājs Kalle Zauerlands.

Sacensību rīkotāji otrdien apstiprināja, ka arī otrajā sezonā supersērija notiks pirmā smagā svara (līdz 90,7 kilogramiem) kategorijā, kurā šosezon startēja Latvijas bokseris Mairis Briedis. Tiek vēstīts, ka otrās sezonas 8 dalībnieki tiks paziņoti šīs nedēļas laikā.

"Cilvēki var gaidīt ļoti spēcīgu sastāvu. Būs daži ievērības cienīgi vārdi no pirmās sezonas un visaugstāk vērtētie izaicinātāji," supersērijas paziņojumā citēts Zauerlands.

Viņš arī norādīja, ka dalībnieku sastāvs ietvers lielus ģeogrāfiskos plašumus, proti - piedalīsies bokseri no ļoti dažādām pasaules valstīm.

"Pirmajā sezonā Oleksandrs Usiks pārrakstīja vēsturi, aizvedot mājās pirmo Muhameda Ali trofeju. Pirmā smagā svara kategorijā pasaule piedzīvoja iespaidīgas cīņas. Ar nepacietību gaidām aizraujošu otro sezonu," piebilda supersērijas organizators.

Supersērijas pirmajā sezonā Briedis ceturtdaļfinālā pārspēja Maiku Peresu no Kubas, bet pusfinālā Latvijas bokseris piekāpās Oleksandram Usikam no Ukrainas. Šīs abas cīņas notika "Arēnā Rīga", uzvarētāju nosakot pēc punktiem 12 raundos.

Pēcāk supersērijas finālā 21. jūlijā Maskavā triumfēja Usiks, kurš cīņā par tituliem pārspēja Muratu Gasijevu no Krievijas. Līdz ar to Ukrainas bokseris kļuvis par absolūto pasaules čempionu pirmā smagā svara kategorijā.

Usika īpašumā patlaban ir leģendārā Muhameda Ali trofeja, WBO, WBC, IBF un WBA Super jostas, kā arī prestižā žurnāla "The Ring" josta.

Supersērijas pirmajā sezonā piedalījās arī Marko Huks (Vācija), Juniers Dortikoss (Kuba), Dmitrijs Kudrjašovs (Krievija) un Kšištofs Vlodarčiks (Polija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu