Latvijas U-16 basketbolistes piekāpjas Turcijas vienaudzēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase otrdien Eiropas kadešu čempionāta astotdaļfinālā ar rezultātu 59:74 (20:17, 13:22, 14:15, 12:20) piekāpās Turcijas vienaudzēm.

Līdz ar to latvietes čempionātu turpinās ar ceturtdaļfināla maču par 9.-16.vietu, tiekoties ar Krieviju vai Horvātiju.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Juta Harčenko, desmit punkti un piecas rezultatīvas piespēles bija Elizabetei Bulānei, deviņi punkti bija Vanesai Jasai, bet astoņus punktus iemeta un trīs bumbas pārtvēra Kartrīna Smilga. Savukārt zem groziem vislabāk nocīnījās Elīna Sičeva un Nikola Priede, kuras izcīnīja pa septiņām atlēkušajām bumbām.

Tikmēr pretiniecēm ar 26 punktiem un 13 bumbām zem groziem izcēlās Sude Jilmaza.

Pirmās ceturtdaļas gaitā latvietes iekrāja sešu punktu pārsvaru (15:9), bet spēles pirmo nogriezni noslēdza ar divtik mazāku handikapu (20:17). Otrā ceturkšņa pirmā puse aizritēja līdzīgā cīņā, bet otrajā pusē pretinieces veica nelielu izrāvienu, kā rezultātā Latvijas kadetes lielajā pārtraukumā devās ar sešu punktu deficītu (33:39).

Spēles trešajā nogrieznī Turcijas kadešu pārsvars pārsniedza jau desmit punktus. Lai gan latvietes centās atspēlēties, tomēr turcietes noturēja drošu vadību, Latvijas jaunajām basketbolistēm ciešot zaudējumu ar rezultātu 59:74.

Latvijas jaunās basketbolistes turnīru sāka ar smagu zaudējumu, piektdien kapitulējot Spānijas vienaudzēm ar rezultātu 66:96, savukārt sestdien ļoti pārliecinoši ar 76:47 tika sagrauta Serbija, bet svētdien ar 67:58 pārspēta Nīderlande.

Ar divām uzvarām trīs spēlēs Latvijas kadetes B apakšgrupā ieņēma otro vietu un astotdaļfinālā tikās ar A apakšgrupā vienu uzvaru izcīnījušo Turciju. Turcietes čempionātu iesāka ar uzvaru 60:38 pār Beļģiju, bet pēc tam sekoja zaudējumi 60:62 pagarinājumā Čehijai un 53:63 Francijai.

Gatavojoties Eiropas kadetu čempionātam, Latvijas basketbolistes divās pārbaudes spēlēs ar 68:63 un 53:49 svinēja uzvaru pret Vācijas izlasi, bet vēl pirms tam latvietes piedalījās Baltijas kausā, kur uzvarēja Lietuvas kadetes (64:57), Igaunijas U-18 vienību (62:52) un Igaunijas kadetes (62:52).

Citos pārbaudes mačos latvietes ar rezultātu 70:64 vēlreiz uzvarēja Igaunijas vienaudzes, bet vēlāk pārbaudes turnīrā Polijā izcīnīja divas uzvaras pār turcietēm (76:69) un horvātietēm (86:54), taču cieta zaudējumu polietēm (58:63).

Pērn Latvijas U-16 meiteņu izlase Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu, kas bija visu laiku labākais šīs izlases sasniegums. Līdz ar to šovasar Latvijas U-17 meiteņu izlase piedalījās Pasaules kausa izcīņā jaunietēm, kur izcīnīja astoto vietu.

Latvijas izlases spēlētājas aizvadītās sezonas laikā piedalījās Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā. Līnai Loceniecei ir pērnā U-16 Eiropas čempionāta un šāgada U-17 Pasaules kausa izcīņas pieredze, bet piecas basketbolistes U-16 Eiropas čempionātā varēs spēlēt arī nākamgad.

Matīss Rožlapa pēc diviem gadiem U-16 izlases treneru kolektīvā pirmo reizi vada komandu kā galvenais treneris. Savukārt abiem viņa palīgiem - Kristīnei Žeimutei un Gatim Justovičam - šī ir pirmā pieredze Eiropas čempionātā.

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā kadetēm: Elizabete Bulāne, Madlēna Ģērķe, Asnāte Ģērķe (visas - "Rīga"/"Jugla"), Katrīna Smilga, Nikola Priede (visas - "Rīga"/"Rīdzene"), Vanesa Jasa, Samanta Gabranova (abas - "Kolibri"/47.vsk.), Kristiāna Koltone (3.BJSS), Kristiāna Kulačkovska ("Saldus"), Līna Loceniece ("Liepāja 1"), Juta Harčenko ("Daugavpils"), Elīna Sičeva (Berģu skola).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu