Kazaņas "Ak Bars" pirmajā spēlē pārspēj Šveices komandu "Davos"

"Latvijas Dzelzceļa" kauss
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Aizvadītās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempione Kazaņas "Ak Bars" otrdien "Latvijas Dzelzceļa" kausa pirmajā mačā pārspēja Šveices komandu "Davos".

Kazaņas hokejisti "Arēnā Rīga" svinēja uzvaru ar rezultātu 4:2 (0:1, 4:0, 0:1).

Mača rezultātu piecas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām atklāja "Davos" vienības amerikāņu uzbrucējs Šeins Prinss. Pirmajā periodā Davosas vienība krietni vairāk meta pa pretinieku vārtiem, bet otrajā trešdaļā svaru kausi nosvērās par labu "Ak Bars" hokejistiem.

Otrajā periodā Kazaņas vienība 13 minūšu laikā guva četrus vārtus, kas KHL čempionei vēlāk atnesa uzvaru. "Ak Bars" rindās ar precīziem metieniem atzīmējās kanādietis Džastins Azevedo, čehs Jirži Sekāčs, Daniss Zaripovs un vēl viens Kanādas hokejists Robs Klinkhamers.

Trešā perioda 13.minūtē Prinss vienus vārtus atguva, bet tas Kazaņas komandai netraucēja svinēt drošu uzvaru.

Plkst.19.30 savā starpā spēkosies Rīgas "Dinamo" un Minskas "Dinamo" vienības. Abu komandu spēkošanos varēs vērot kanālā TV6.

Trešdien Rīgas "Dinamo" spēkosies ar Jaroslavļas "Lokomotiv", sestdien duelēsies ar "Ak Bars", bet turnīra noslēgumā svētdien būs mačs ar "Davos" hokejistiem.

Ceturtdien un piektdien divas spēles tiks aizvadītas "Inbox" ledus hallē Piņķos, "Ak Bars" mērojot spēkus ar Minskas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībām.

Visas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, katra nospēlējot četrus mačus.

"Latvijas Dzelzceļa" kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Turnīra debijas reizē 2009.gadā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja tieši Jaroslavļas klubs. Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa "Lokomotiv" cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto "Lokomotiv" komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013.gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA, finālā pieveicot Rīgas "Dinamo", bet nākamās trīs reizes sacensībās triumfēja "Ak Bars" hokejisti.

Pērn Rīgas "Dinamo" "Latvijas Dzelzceļa" kausā palika otrajā vietā, finālmačā ar 0:3 piekāpjoties "Lokomotiv" vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu