Talibi dosies uz Afganistānas miera sarunām Maskavā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MUHAMMAD SADIQ / EPA

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien paziņoja, ka afgāņu talibi pieņēmuši Krievijas ielūgumu ierasties 4.septembrī uz sarunām Maskavā par iespējamo Afganistānas miera līgumu

Pēc Lavrova teiktā, Krievija uzaicinājusi talibus uz sarunām 4.septembrī un saņēmusi pozitīvu atbildi. Viņš pauda cerības, ka sarunas būs produktīvas.

Lavrovs arī pavēstīja, ka Krievija kontaktējas ar talibiem ar mērķi garantēt Krievijas pilsoņu drošību Afganistānā un pamudināt talibus atteikties no vardarbības un iesaistīties dialogā ar vardarbību.

Krievija pēdējo gadu laikā, kad ASV samazinājušas militārās operācijas Afganistānā, sevi cenšas pozicionēt kā miera atbalstītāju šajā valstī.

Krievija iepriekš minējusi, ka kustība "Taliban" ir teroristiska organizācija, tomēr Maskava arī uzskata, ka tā varētu sekmēt citas teroristiskas organizācijas - "Islāma valsts" - izskaušanu.

Padomju Savienība līdz 1989.gadam desmit gadus Afganistānā karoja ar afgāņu nemiernieku kustību, sniedzot atbalstu tā laika sociālistiskajai Kabulas valdībai.

ASV iebruka Afganistānā aptuveni desmit gadus vēlāk - 2001.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu