Radio SWH rock dzimšanas diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tieši pirms gada 15. novembrī savu eksistenci sāka kāda radio stacija. Ja atmiņa neviļ, tad rezonanse bija pietiekoši skaļa, jo Latvijā jaunas radiostacijas neparādās katru gadu. Pie tam tās nosaukums skaidri norādīja ievirzi, kādā mūzikas stilā tiks bīdīts... Tas, protams, ir radio SWH Rock.

Iespējams, ka sākotnēji tas vairāk bija kā nopietns eksperiments, ar domu apzināt respondentus un uzzināt minētā radio perspektīvas Latvijas(Rīgas) tirgū. Liekas, tagad varētu jau apgalvot, ka radio SWH Rock ir stabils un pilntiesīgs tirgus subjekts.

Radio SWh Rock mūzikas redaktore Dace Volfa aptuveni ieskicē auditoriju, kura labprāt dod priekšroku tieši iepriekš minētajai radiostacijai: „Klausīties Radio SWH Rock ir aicināts ikviens, bet, tā kā roks ir visai specifisks populārās mūzikas žanrs, mūsu klausītājs visdrīzāk ir gados vai sirdī jauns, bet jau ar savu gaumi un viedokli”.
„Radio SWH Rock programma apvieno visplašāko rokmūzikas skaņdarbu klāstu - no roka klasikas līdz nu-metal un cross-over, nepiemirstot arī blūzroku, glemroku un pankroku”, tā ir rakstīts radio mājaslapā. Kāds interesants fakts, - par radio SWH Rock neoficiālo himnu varētu uzskatīt Deep Purple „Hush”, jo tieši „tā bija pirmā dziesma, kas izskanēja ēterā pēc Radio SWH vadības uzrunas klausītājiem 2001.gada 15.novembrī pulksten 10 no rīta”, piebilst Dace. Protams, nevar nepieminēt arī citus kolēģus, kuri veido radiostacijas seju. Gustavs Terzens Patriks Grīva Artis Dvarionas Ilvars Jansons Jānis Romanovskis
Kā atsevišķas personālijas varētu izcelt Dailes Zigi kurš vada blūza raidījumu un Gustavs Terzens, kas pastāvīgi sprēgā roka “smagā gala” raidījumā “Metinātāju kursi”. ..atbild Dace Volfa... Vai ar roka atskaņošanu Latvijā var nopelnīt?
Ar atskaņošanu vien neko nevar nopelnīt, gluži otrādi, jo radio ir diezgan dārgs prieciņš. Nopelnīt vai vismaz neradīt zaudējumus var radot klausītājam patīkamu produktu (ne tikai mūzikas izvēle, bet arī pasniegšanas veids, ētera personības, tehniskā personāla darbs un daudzas citas lietas ir svarīgas) un sadarbībā ar reklāmas nodaļu šo produktu pārdot. To mēs arī cenšamies darīt. Vai radio SWH Rock mūzikas redaktores amats neuzliek par pienākumu apmeklēt daudzus pasākumus? Vai ir kādi mūzikas notikumi šogad Latvijā, kurus tu uzskatītu par aktuāliem un pieminēšanas vērtiem? Nu, nav jau tik traki, ka “uzliek par pienākumu” un es ar lielu piespiešanos apmeklēju. Patiesībā apmeklēju aiz laba prāta un ar zināmu interesi. Notikumu bijis diezgan daudz, ātrumā grūti nosaukt, noteikti kāds vērā ņemams paliks nepamanīts. Personīgi man Suede koncerts bija notikums, bet vairāk par lieliem koncertiem mani iepriecinātu koncertdzīves aktivizēšanās klubos – nevis gadījuma rakstura vienreizēji koncerti, bet regulāri pasākumi. Tāpēc Radio SWH Rock atbalsta Swedish Showcase ikmēneša pasākumus klubā Depo, kuros spēlē Latvijas un Zviedrijas grupas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu