Psihologi: sievietēm nepatīk pārāk gudri un atbrīvoti vīrieši (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā psihologu pētījumā noskaidrots, ka sievietes izvairās sākt attiecības ar vīriešiem, kuri ir pārāk gudri vai pārāk atbrīvoti un nesaspringti.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “British Journal of Psychology”, zinātnieki skaidro: lai arī inteliģence un nesaspringts, atbrīvots prāts potenciālajam partnerim ir iekārojamas īpašības, tomēr, kas par daudz, tas par skādi. Proti, sievietes cenšas izvairīties no pārāk gudriem un atbrīvotiem vīriešiem.

Līdzīgi ir arī ar fizisko pievilcību – pārāk liels fiziskais daiļums var atvairīt potenciālos partnerus.

Pētījuma praktiskajā daļā psihologi 214 studentiem, no kuriem 70% bija vidēji 19 gadu vecas sievietes, lika veikt testu par potenciālā romantiskā partnera kvalitātēm. Īpaša uzmanība aptaujā tika pievērsta tādām īpašībām kā izskats, inteliģence, laipnība un atbrīvotība.

Jautājumā par laipnību zinātnieki jautāja, cik pievilcīgs viņiem liktos potenciālais partneris, kurš ir laipnāks un jaukāks par vienu procentu no visas populācijas. Vēlāk šis procents tika paaugstināts līdz simts. Līdzīgi tika veidoti jautājumi par citām īpašībām.

Pēc rezultātu analīzes atklājās, ka abu dzimumu dalībnieki visas četras kvalitātes potenciālajā partnerī uzskata par pievilcīgām. Turklāt, jo lielāks bija procents, jo pievilcīgāks dalībniekiem šķita potenciālais partneris.

Tiesa, starp sievietēm pastāvēja izņēmumi, proti, ja partneris būtu pārāk inteliģents vai pārāk atbrīvots, tas zaudētu pievilcību sievietes acīs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu