Mūks Ričards Rors: vīrietis un viņa ego ir Visuma centrā, bet tik ļoti pietrūkst iniciētu vīriešu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kāds ir veselīga vīrieša ego rādītājs? Atbild Franciskāņu ordeņa mūks, praktizējošs katoļu priesteris, daudzu garīgas izziņas grāmatu autors Ričards Rors.

Žurnālā "Klubs" intervijā Franciskāņu ordeņa mūks, praktizējošs katoļu priesteris, daudzu garīgas izziņas grāmatu autors Ričards Rors sniedz daudz vērtīgu atziņu, neliels ieskats tajās. 

*Paldies Dievam, ir izgudrots sports! Jo sports ir tāds lokāls karš, kurā jauns cilvēks izlādē savu testosteronu nosacīti nevardarbīgā veidā. Uzskatu, ka jauniem cilvēkiem vajag uzkrāt un būvēt savu ego. Tajā nav nekā nosodāma.

Taču tad, kad tev jau tuvojas četrdesmit un tu joprojām sevi definē tikai pēc tā, uz cik cilvēku pleciem esi pakāpies, cik daudzus esi apdzinis, visticamāk, to var definēt kā slimīgu izpausmi.

Un es lietoju vārdu slimīgs apzināti, jo tu pat nepamanīsi, kā ar laiku šis ego tevi sagrauzīs. Pārējie no tevis vairīsies, viņi nelabprāt iesaistīsies ar tevi darījumos, faktiski novērsīsies. 

*Manuprāt, mērķis ir skaidrs - mīli savu brāli vairāk nekā sevi pašu. Tad viss būs kārtībā. 

*Sevis meklēšana var būt viegls ceļš, bet parasti tas ir diezgan ērkšķains sāpīgu jautājumu un vēl sāpīgāku atbilžu ceļš. 

*Vīrieša dzīvi nosacīti iedalu divās daļās. Pirmajā viņš būvē ego struktūru, sensorus pasaules uztverē un savu identitāti. To es dēvēju par izdzīvošanas ceļojumu. Un iniciācija notiek tad, kad vīrietis iesoļo otrajā līmenī jeb nokļūst savā garīgajā ceļojumā. Iniciācija faktiski ir ceļš no viena līmeņa uz otru.

Daudzi vīrieši rietumos apstājas šajā izdzīvošanas ceļojumā - pelnīt naudu, apprecēties, būvēt reputāciju - un tālāk nedodas. Un ir jānotiek kaut kam tādam, kas vīrieti katapultē līmenī, kur viņš vairs nedzīvo tikai savam ego. 

*Vīrietis un viņa ego ir Visuma centrā. Vispār lielākā daļa rietumu pasaules ir saslimusi ar šo. Mums ir visas šīs universitātes, baznīcas un vēsturiskā inteliģence, taču tik ļoti pietrūkst iniciētu vīriešu. 

*Geju laulības un geju tiesības. Kad iedziļinos viņu saukļos, saprotu, ka viņus nevada patiesā Dieva vārds.

Viņi ir nomaldījušies, un, tā kā man daudz ar viņiem jāstrādā, viņi padara mani traku. Šie cilvēki ir dumpinieki, viņi nav mīlētāji.

*Dzīvot ir jāiemācās. Īpaši vīrietim. 

Vairāk lasi intervijā šā mēneša žurnālā "Klubs"!

Ričards Rors sniedza ekskluzīvu interviju Integrālās izglītības institūtā. Intervija ir papildināta ar subtitriem latviešu valodā.

Lūk, daži no jautājumiem, uz kuriem R.Rors sniedz atbildes:

  • Ko nozīmē “mirt un augšāmcelties”?
  • Kā atvērt savu sirdi?
  • Kāda varētu izskatīties nākotnes baznīca?
  • Pēc kādiem kritērijiem izvērtēt dažādus garīgus piedāvājumus?
  • Kā iemācīties vienkārši būt “tagad un šeit”?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu