Berlīnē par terorakta gatavošanu aiztur Krievijas pilsoni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Berlīnē par terorakta gatavošanu aizturēts 31 gadu vecs Krievijas pilsonis, vēsta "Novaya Gazeta". Vīrietis plānojis sarīkot sprādzienu, norāda Vācijas Ģenerālprokuratūra.

Vīrietis, kurš identificēts kā Magomeds Ali C., tika aizturēts trešdien, 22.augustā.

Ģenerālprokuratūras paziņojumā teikts, ka aizturētā dzīvoklis tiekot pārmeklēts. 

Vīrieša aizturēšana saistīta ar Francijas likumsargu izmeklēšanu par Klementu Bauru, kurš tika aizturēts pagājušā gada aprīlī. Izmeklētāji uzskata, ka Baurs ar līdzzinātāju esot plānojis Francijā sarīkot teroraktu, izmantojot spridzekļus un ieročus.

Savukārt trešdien aizturētais Krievijas pilsonis savā dzīvoklī glabāja spridzekļa izgatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas un, kā uzskata izmeklētāji, plānoja sarīkot teroraktu Vācijā.

"Aizturētais, kurš bija radikālais islāmists, kopā ar Francijā aizturēto Klementu B. grasījās no sprādzienbīstamām vielām izgatavot spridzekļus. Viņi gribēja to likt lietā Vācijā nenoskaidrotā laikā un nenoskaidrotā vietā, lai nogalinātu un savainotu pēc iespējas vairāk cilvēku," teikts Vācijas Ģenerālprokuratūras ziņojumā.

Operācijas gaitā elites vienības "GSG 9" policisti iebruka Krievijas pilsoņa dzīvoklī Berlīnē. 

Baurs un vēl viens aizdomās turētais zvērējuši uzticību džihādistu grupējumam "Islāma valsts". Viņi tika aizturēti 2017.gada aprīlī dzīvoklī Marseļā.

Francijas policija atrada "Islāma valsts" karogu, pielādētu mašīnpistoli "Uzi", divas pistoles, pašdarinātu granātu un spridzekli TATP, kas tiek dēvēts arī par "Sātana māti".

Magomeds Ali un Baurs plānojuši arī uzbrukumu ar spridzekļu izmantošanu "kādā nezināmā vietā Vācijā ar mērķi sakropļot vai ievainot iespējami lielāku cilvēku skaitu", norādīja Vācijas prokuratūra.

Šī iemesla dēļ Magomeds Ali dzīvoklī Berlīnē kopš 2016.gada oktobra sprāgstvielu TATP glabājis ievērojamā apjomā.

Šie uzbrukuma plāni izjaukti Vācijas "policijas preventīvā operācijā". Tās rezultātā pāris sadalījies, bet Baurs devies uz Franciju, skaidroja prokuratūra.

Ceturtdien Vācijas tiesa lems par Krievijas pilsoņa ieslodzīšanu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu