"Son Lux" koncertu Ventspilī ievadīs afrikāņu mūziķis SK Kakraba

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
SK Kakraba
SK Kakraba Foto: publicitātes

29. septembrī Ventspilī, teātra nama "Jūras vārti" Jaunajā zālē gaidāmo komponista Raiena Lota (Ryan Lott) vadītās apvienības "Son Lux" koncertu ievadīs afrikāņu mūziķis SK Kakraba, informē Antra Lācberga, Mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste.

Nelielajā zemnieku komūnā Saru Ganas ziemeļos dzimušais mūziķis jau kopš agras bērnības sāka apgūt gjila (gyil) jeb ganiešu ksilofona spēli. Liela daļa viņa ģimenes locekļu arī ir gjila spēlmaņi - tēvocis Kakraba Lobi savulaik bija viens no pirmajiem mūziķiem, kas ar šo instrumentu devās turnejās, lasīja lekcijas un veica mūzikas ierakstus ārvalstīs. Laika gaitā SK apguva plašu repertuāru un nu kļuvis par atzītu gjila meistaru.

Kad SK bija divdesmit, tēvocis viņu uzaicināja uz Akru, piedāvājot izpildītāja un pasniedzēja vietu Starptautiskajā āfrikāņu mūzikas centrā Ganas universitātes paspārnē.

"Kad 1997. gadā pārcēlos uz Akru, iztika man bija jānopelna pašam, tāpēc kāru savu gjilu kaklā un devos spēlēt Akras centrā, musulmaņu apdzīvotajās apkaimēs un tirgos, kur cilvēki līdzās instrumentam meta naudu. Tā es nopelnīju dzīvošanai," stāsta pats mūziķis. Divtūkstošo gadu sākumā SK Kakraba sāka koncertēt ārvalstīs, ar savu instrumentu un kultūru iepazīstinot klausītājus Jordānā, Šveicē un citās Āfrikas valstīs. 2002. gadā klajā nāca viņa pirmais ieraksts "Gandayina: Xylophone Music of Ghana".

Pirms aptuveni sešiem gadiem SK Kakraba pārcēlās uz dzīvi Losandželosā, kur, sadarbojoties ar vietējiem mūziķiem, sāka radīt mūsdienu mūzikas iedvesmotu tradicionālo mūziku gjilam. Drīz vien ar izdevniecību "Awesome Tapes From Africa" un "Sun Ark" gādību klajā nāca ieraksti "Songs of Paapieye" un "Yonye". Šobrīd SK Kakrabas koncertu plāns kļūst arvien saspringtāks, dodoties turnejās, sadarbojoties ar citiem mūziķiem, tostarp ar Lī "Skreču" Periju (Lee "Scratch" Perry) un "U-Roy", kā arī ievadot šoruden Eiropā gaidāmos "Sun Lux" koncertus.

Biļetes uz "Son Lux" koncertu 29. septembrī teātra nama "Jūras vārti" Jaunajā zālē nopērkamas "Biļešu Serviss" tīklā. To cena šobrīd - 20.00 EUR. Pārdošanā atlicis mazāk par piektdaļu biļešu, pēdējo biļešu cenai pieaugot. Ņemot vērā koncerta norises vietas ietilpību, pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu