Uģis Kuģis kuģo pie skolotājām jeb Kāpēc nodokļu maksātājiem jāmaksā par ezoteriķa lekcijām (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video, Scanpix

Sievietes, sagaidiet vīrieti mājās kā varoni, pabarojiet, un vīrietis būs gatavs apmierināt visas jūsu vēlmes! Sievietes pienākums ir būt skaistai un iedvesmot vīrieti. Sievietēm šodien nav kauna, ka viņas staigā apkārt nepiesegušās. Strādājoša sieviete vīrieti padara par istabas augu.

Visticamāk, līdzīgas frāzes 28.augustā izskanēs Ogres Valsts ģimnāzijā Pedagogu tālākizglītības konferencē, uz kuru kā lektors uzaicināts ezotēriķis Uģis Kuģis.

Sociālajos tīklos sašutumu izraisījis fakts, ka uz valsts finansētu konferenci, kas paredzēta pedagogu “profesionālās kompetences pilnveidei”, uzaicināts ezotēriķis, kurš savos priekšnesumos “kuģojot pa banalitāšu jūru”, pauž amizantus un patriarhālus priekšstatus par sieviešu un vīriešu attiecībām.

Skolotāju priekšā Kuģis uzstājas ne pirmo reizi.

Kuģis «šarmē» 

“Apzinātība – pamats kvalitatīvai sadarbībai mācību un audzināšanas procesā” - šāds nosaukums dots konferencei, kurā piedalīsies ap 200 pedagogu no Ogres, Ikšķiles, Ķeguma, Lielvārdes, Aizkraukles un Ādažu novada. Dienu ilgās konferences kopējās izmaksas ir aptuveni 3000 eiro, uzaicinātajiem lektoriem tiks izmaksātas autoratlīdzības. To vidū pasniedzēji no dažādām Latvijas skolām, psihoterapeits Ansis Jurģis Stabingis, sporta ārsts, kineziologs Visvaldis Bebrišs un, kā minēts programmā, “vēdiskās filozofijas un psiholoģijas pasniedzējs Uģis Kuģis", kurš, braukājot apkārt, “šarmē publiku” ar sīrupainām banalitātēm un klajām muļķībām.

Kuģis skolotājiem vadīs radošo darbnīcu, kurā, starp citu, jau savlaicīgi tika paziņots, ka vietu nav. Tomēr sociālajos tīklos rezonansi izraisījusī lektoru izvēle nav pirmais gadījums.

Vīrietis jau ticis aicināts vadīt  “Spēka darbnīcas pedagogiem” Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā, viesojies pašvaldību kultūras centros.

IZM: par Kuģa izvēli atbild Ogres Valsts ģimnāzija!

Izglītības un zinātnes ministrijā paskaidro, ka “konkrētajā gadījumā par U. Kuģa kā pieaicinātā „lektora” dalību atbildīgi pedagogu profesionālās kompetences pilnveides pasākuma organizatori – Ogres Valsts ģimnāzija. Par konkrēto gadījumu ministrija ir lūgusi skolai sniegt informāciju par runātāju izvēli un to, kāds metodiskais atbalsts tiek sniegts šajā seminārā.”

Ogres Valsts ģimnāzijā skaidro, ka ezotēriķis uz konferenci uzaicināts, ņemot vērā skolotāju izteiktās vēlmes. «Mēs aptaujājām pedagogus, un viņi ieteica, ko gribētu dzirdēt,» skaidro Ogres Valsts ģimnāzijas metodiķe Dace Zemīte. Šoreiz programma veidota, akcentējot tēmas par to, kā pedagogiem tolerēt stresu, kā tikt galā ar pārslodzi, kā pēc vasaras ar pilnu jaudu sākt jauno mācību gadu, kā mobilizēties un atjaunot spēkus.

«Mūsdienās skolēni no pedagoga gaida ne tik daudz zināšanas kā uzmanību, jo uz skolu bērni atnāk ar izteiktu uzmanības deficītu, tāpēc skolotājam savā ziņā jāaizvieto vecāki un jāpārzina psiholoģija,» stāsta skolas metodiķe.

Izglītības un zinātnes ministrija finansējumu pedagogu tālākizglītībai piešķir neregulāri, apmēram divas reizes gadā, un nenosaka, kādā formā organizēt tālākizglītību un ko aicināt kā lektorus, skaidro Zemīte. «IZM iesaka tēmas, bet tās ir vispārīgas un plaši interpretējamas, piemēram, «domāšana», «radošums», un mēs, rīkojot semināru vai konferenci, ņemam vērā skolotāju vēlmes. Dzīve šobrīd no skolotāja prasa plašas zināšanas. Vecāki saka: «Kā jūs to varat nezināt?»» Zemīte saka, ka, iespējams, pedagogi Kuģa stāstītajā saklausīs kaut ko ievērības cienīgu vai varbūt neparastu, par ko padomāt un vēlāk izmantot darbā. Viņa piemetina, ka neviens jau nedomā, ka skolotājiem būtu nekritiski jāuztver Kuģis. Ideja ir uzklausīt dažādas interesantas personības.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu