CVK: Par parakstu viltošanu vēlēšanu dokumentos vainīgajiem pienākas kriminālsods

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Normunds Mežiņš

​Paraksta viltošana arī vēlēšanu dokumentos ir krimināli sodāms nodarījums, par ko pie atbildības saucamas personas, kuras to ir veikušas vai bijušas iesaistītas tā organizēšanā, aģentūrai LETA pauda Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa, vaicāta par iespējamo sodu saistībā ar aizdomām par kandidāta paraksta viltošanu partijas "Par alternatīvu" sarakstā.

Par paraksta viltošanu vēlēšanu komisija šodien vērsušies ar iesniegumu Valsts policijā (VP), kurā norādīts uz no kandidātu saraksta pēc paša lūguma svītrotā Arkādija Karijeva iesniegumā minēto, ka viņš nav parakstījis kandidēšanas dokumentus. Reizē CVK iesniegtie dokumenti ir parakstīti, kas rada bažas, ka varētu būt noticis noziedzīgs nodarījums.

Otrs gadījums ir saistīts ar jau no šī saraksta izsvītroto deputātu kandidātu Valdi Taupmani.

Šis gadījums ir citādāks, jo viņš iesniegumā CVK apgalvo, ka nekad nav ticis uzaicināts piedalīties "Par alternatīvu" sarakstā, bet piekritis kandidēt Artūra Maltas organizētā sarakstā "Mēs paši". Reizē arī šīs lietas apstākļus lūgts pārbaudīt VP.

Attiecībā uz pārējo kandidātu parakstiem autentiskuma pārbaude ir tiesībsargājošo iestāžu kompetencē, norāda CVK.

13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu