Hakeri mēģinājuši uzlauzt ASV Demokrātu partijas vēlētāju datubāzi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Hakeri nesen mēģināja piekļūt ASV Demokrātu partijas vēlētāju datubāzei, trešdien paziņoja kiberdrošības konsultāciju firma "Lookout" pirms novembrī gaidāmajām ASV Kongresa starpvēlēšanām.

"Lookout" paziņoja, ka tās automatizētās novērošanas rīks "Phishing AI" ir konstatējis "pikšķerēšanas kampaņas mēģinājumu", kas bijis vērsts pret Demokrātu Nacionālās komitejas (DNC) vēlētāju datubāzi "VoteBuilder", kuru uztur kompānija "NGP VAN".

Hakeri izveidojuši līdzīga izskata viltus vietni, lai izmānītu no autorizētiem "VoteBuilder" lietotājiem logina vārdus un paroles.

Viltus vietne tika slēgta. Nav informācijas par tās izveidotāja identitāti, bet DNC amatpersona paziņoja ASV medijiem, ka nav notikusi neviena ielaušanās DNC sistēmās.

"Lai gan ir skaidrs, ka aktori mēģināja piekļūt partijas sensitīvākajai informācijai – vēlētāju failam, DNC spēja novērst ielaušanos, strādājot kopā ar kiberekosistēmu, lai to identificētu un spertu soļus tās apturēšanai," laikrakstam "Washington Post" pavēstīja DNC galvenais drošības darbinieks Bobs Lords.

Saskaņā ar ASV izlūkdienestu ziņām 2016.gadā Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) hakeri ielauzās ASV Demokrātu partijas tīklos, nozogot dokumentus un citu informāciju, kas vēlāk tika noplūdināta, lai diskreditētu ASV prezidenta kandidāti Hilariju Klintoni.

Uzņēmums "Microsoft" otrdien paziņoja, ka ir novērsis ar GRU saistītu hakeru mēģinājumus izveidot domēnus, kas imitē ASV valsts iestāžu un demokrātiju atbalstošo konservatīvo organizāciju vietnes.

"Microsoft" Digitālo noziegumu nodaļa (DCU) pēc tiesas lēmuma pagājušajā nedēļā apzinājusi un pārņēmusi kontroli pār sešām viltus vietnēm, no kurām trīs it kā piederējušas ASV Senātam, bet pārējās imitējušas "Microsoft Office 365", Hadsona institūta un Starptautiskā Republikāņu institūta vietnes.

Uzņēmumā uzskata, ka aiz viltus vietņu izveidošanas stāv hakeru grupējums "Strontium", kas ir pazīstams arī ar nosaukumiem "Fancy Bear" un APT28.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu