VNĪ pirmajā pusgadā strādāja ar € 4,875 miljonu peļņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šā gada pirmajā pusgadā strādāja ar 19,05 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,4% mazāk nekā pērn pirmajā pusgadā, savukārt uzņēmuma peļņa auga 1,7 reizes un bija 4,875 miljoni eiro, liecina VNĪ nerevidētais pusgada finanšu pārskats.

Pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma samazinājumu veido valsts nekustamo īpašumu atsavināšanas pakalpojumu ieņēmumu samazinājums par 0,7 miljoniem eiro jeb 38%.

Savukārt peļņas pieauguma pamatā ir nekustamā īpašuma apsaimniekošanas izmaksu samazinājums, reorganizācijas ietvaros pārņemto kredītsaistību procentu maksājumu pieaugums, kā arī izmaiņas atliktā nodokļa maksāšanas režīmā.

Kā būtiskākie pirmā pusgada notikumi minēti arheoloģiskās un arhitektoniskās izpētes darbu pabeigšana Rīgas pils Konventā (Kastelā), Klaušenieku mājas restaurācijas pabeigšana Turaidas muzejrezervātā.

Tāpat ekspluatācijā pēc pārbūves nodota Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja jaunā ēka Rīgā, Citadeles ielā 1, kā arī parakstīts līgums ar "Skonto būve" par Latvijas Okupācijas muzeja pārbūvi. Jūnijā dots starts arī Jaunā Rīgas teātra ēkas pārbūvei un rekonstrukcijai.

2017.gada pirmajā pusgadā VNĪ strādāja ar 19,935 miljonu eiro apgrozījumu un guva 2,914 miljonu eiro peļņu.

VNĪ šobrīd īsteno 32 nozīmīgus attīstības projektus, kuri iekļauti programmā "100 adreses Latvijas simtgadei", aptuveni 135 miljonu eiro apmērā. Uzņēmuma pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumu 1,8 miljonu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumu vairāk nekā 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu