Vairākkārt par mirušu pasludinātais "Islāma valsts" līderis jaunā ierakstā aicina uz džihādu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Džihādistu grupējuma "Islāma valsts" līderis Abū Bakrs al Bagdadi trešdien nāca klajā ar jaunu audioierakstu, kas viņam ir pirmais pēdējo 11 mēnešu laikā, un tajā aicināja musulmaņus uz "džihādu".

Vēstījums sociālo mediju lietotnē "Telegram" tika publicēts sakarā ar musulmaņu svētkiem "Eid al-Adha". Tas nācis klajā laikā, kad "Islāma valsts" ir zaudējusi lielāko daļu savas agrāk iekarotās teritorijas Irākā un Sīrijā.

"Tie, kas aizmirst savu reliģiju, pacietību, džihādu pret saviem ienaidniekiem, un savu drošumu par radītāja solījumu, zaudē un ir apkaunoti," paziņoja Bagdadi.

"Bet, kad viņi turas pie tā, viņi ir vareni un uzvaroši, pat ja tā būtu pēc zināma laika."

Bagdadi vairākas reizes ir ticis pasludināts par mirušu, bet Irākas izlūkdienesta ierēdnis maijā sacīja, ka Bagdadi vēl ir dzīvs Sīrijas teritorijā pie Irākas robežas.

Ir ziņots, ka Bagdadi pārvietojas tikai ar nelielu piekritēju grupu.

Bagdadi, kurš ir no Irākas, ir nodēvēts par "visvairāk meklēto cilvēku uz planētas" un ASV piedāvā 25 miljonu dolāru atlīdzību par viņa sagūstīšanu.

Bagdadi savā iepriekšējā audioierakstā 2017.gada 28.septembrī aicināja savus kaujiniekus Sīrijā un Irākā "pretoties" ienaidniekiem.

"Islāma valsts" 2014.gadā ieņēma plašas teritorijas Sīrijā un Irākā un proklamēja tajās "kalifātu", bet tagad ir zaudējusi lielāko daļu šo teritoriju.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu