Sākoties ASV-Ķīnas tirdzniecības sarunām, biržu indeksu dinamikā dažādas tendences

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules biržu indeksu dinamikā trešdien bija dažādas tendences, sākoties ASV un Ķīnas sarunām ar mērķi izvairīties no tirdzniecības konflikta eskalācijas.

Investori lielākoties pievērsa maz uzmanības otrdienas politiskajām ziņām, ka bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas vadītājs Pols Manaforts atzīts par vainīgu krāpniecībā un bijušais Trampa personīgais advokāts Maikls Koens atzinies vēlēšanu kampaņas finansēšanas likumu pārkāpumos.

"Politiskie skandāli acīmredzami nav labas ziņas, bet mēs nezinām, kur tas aizies. Fakts, ka akciju tirgus turas ļoti labi, norāda uz to, ka investoriem tieši tagad rūp nevis politika, bet citas lietas," sacīja "Ventura Wealth Management" eksperts Toms Kahils.

Eiropā Londonas un Parīzes biržu indeksi pieauga, bet Frankfurtes biržas indekss palielinājās pavisam nedaudz. ASV biržu indeksi "Dow Jones Industrial Average" un "Standard & Poor's 500" kritās, bet indekss "Nasdaq Composite" pieauga.

ASV dolāra vērtība pret eiro un britu mārciņu samazinājās, turpinot reaģēt uz Trampa šīsnedēļas negatīvajiem izteikumiem par Federālās rezervju sistēmas (FRS) procentlikmju pacelšanu.

Naftas cenas Ņujorkas un Londonas biržās pieauga pēc negaidītas ASV naftas produktu rezervju samazināšanās.

Eiro vērtība pret ASV dolāru un britu mārciņas kurss pret dolāru pieauga, bet dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien pieauga par 2,02 ASV dolāriem līdz 67,86 dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 2,15 dolāriem līdz 74,78 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" trešdien kritās par 0,3% līdz 25 733,60 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par mazāk nekā 0,1% līdz 2861,82 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" pieauga par 0,4% līdz 7889,10 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien pieauga par 0,1% līdz 7574,24 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX pieauga par mazāk nekā 0,1% līdz 12 385,70 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,2% līdz 5420,61 punktam.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien pieauga no 1,1571 līdz 1.1595 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret dolāru kāpa no 1,2901 līdz 1,2914 dolāriem par mārciņu, bet dolāra vērtība attiecībā pret jenu palielinājās no 110,31 līdz 110,60 jenām par dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu