Mākslinieki aicināti pieteikt savus darbus Rīgas Fotogrāfijas biennāles balvai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Taavi Suisalu (EE). Distant Self-Portrait, 2016.
Taavi Suisalu (EE). Distant Self-Portrait, 2016. Foto: www.rpbiennial.co

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mākslinieki līdz 1. oktobrim aicināti pieteikt savus darbus Rīgas Fotogrāfijas biennāles balvai "Meklējam jauno fotogrāfijā!", informē biennāles pārstāve Signe Valtiņa.

Saskaņā ar balvas nolikumu tās mērķis ir atklāt un novērtēt jaunos māksliniekus, kuri savos darbos demonstrē attēla spēku, piedāvā oriģinālu, laikmetam atbilstošu skatījumu un konceptuālu dziļumu. Biennāles rīkotāji meklē tādu autoru darbus, kuri rosina diskusijām un piedāvā daudzveidīgas idejas. Vienlaicīgi pasākuma rīkotāji vēlas nodrošināt publisku platformu jaunajiem māksliniekiem, kuri sāk radošos meklējumus fotogrāfijā vai ar to saistītā medijā, piesakot sevi plašākai auditorijai.

Konkursā tiek aicināti iesniegt darbus Igaunijas, Latvijas un Lietuvas mākslinieki un fotogrāfi, kuri ir savas karjeras sākuma posmā, vecumā no 18 līdz 35 gadiem.

Balvas ieguvējam būs iespēja veidot personālizstādi Berga bazāra izstāžu zālē "ISSP galerija" 2019. gada aprīlī. Paredzētas arī veicināšanas un speciālās balvas, tai skaitā desmit balvas pretendentiem tiks piešķirta iespēja bez maksas piedalīties Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2019. starpgada programmas portfolio skatē. Vienu no balvām piešķirs izdevēju "NoRoutine Books" dibinātāji Gītis Skudžinsks un Vilma Samuļonīte - tās ieguvējam būs iespēja izdot savu foto grāmatu.

Konkursa uzvarētāju līdz 15. novembrim noteiks starptautiska žūrija - mākslinieks un kurators Pols Peipers no Lietuvas, kultūras portāla "Arterritory" galvenā redaktore un kultūras projektu aģentūras "Indie" direktore Daiga Rudzāte, mākslinieks un mākslas kritiķis Mičs Spīds no Dānijas, attēlu redaktors un foto galerijas "Pavlov's Dog" īpašnieks Mihaels Bedovičs no Dānijas, kurators Jonatans Habibs Engkvists no Zviedrijas, Igaunijas Laikmetīgā mākslas centra kurators Stens Ojave, "Unseen" projektu vadītāja un līdzkuratore Amēlija Šīle no Dānijas, pašmāju māksliniece un "RFB 2018" balvas ieguvēja Diāna Tamane, kā arī "ISSP Galerijas" programmas vadītāja Iveta Gabaliņa.

Sīkāka informācija par dalību konkursā pieejama biennāles mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu