"Liepājas vasara" noslēgsies ar Maijas Kovaļevskas solokoncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maija Kovaļevska
Maija Kovaļevska Foto: publicitātes

Sestdien pulksten 18 koncertzālē “Lielais dzintars” ar koncertu “Maija Kovaļevska. Skaistākās operu ārijas” noslēgsies Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) festivāls “Liepājas vasara”.

Latviešu operdziedātājai Maijai Kovaļevskai šī būs debija uz koncertzāles “Lielais dzintars” skatuves. Viņas starptautiskā karjera, kas aizsākās 2016.gadā ar uzvaru Plasido Domingo rīkotajā konkursā “Operalia”, dziedātāju aizvedusi plašajā pasaulē. Viņa regulāri uzstājas zināmākajos opernamos. Maija Kovaļevska ir Latvijas Mūzikas akadēmijas goda profesore, kā arī ir saņēmusi valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni par nopelniem kultūrā, izcilu radošo ieguldījumu operas mākslā un Latvijas vārda un tās kultūras popularizēšanā pasaulē.

Koncertā, piedaloties LSO diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā, izskanēs Pētera Čaikovska “Jevgeņija Oņegina”, Kristofa Vilibalda Gluka “Orfeja un Eiridīkes”, Žila Masnē “Taīdas” un Volfganga Amadeja Mocarta “Dona Žuana” ārijas. Maija Kovaļevska dziedās arī Mimī āriju no Džakomo Pučīni operas “Bohēma” – ar Mimī lomu dziedātāja savulaik debitēja Ņujorkas Metropolitēna operā. Koncertā skanēs arī vairākas spožas instrumentālās lappuses no dažādām operām, tostarp klausītājiem labi zināmais Intermeco no Pjetro Maskaņji operas “Zemnieku gods”.

LSO sadarbība ar Maiju Kovaļevsku un Atvaru Lakstīgalu turpināsies arī nākamnedēļ, kad koncertzālē “Lielais dzintars” paredzēta ierakstu sesija pirmajam Maijas Kovaļevskas soloalbumam. Albumu vēlāk izdos ierakstu kompānija “Odradek Records”.

Atbalsta Latvijas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds.

Biļetes uz LSO koncertiem pieejamas visās „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, www.bilesuparadize.lv. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu