Vācija aptur uiguru deportēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Vācijas valdība līdz turpmākajam apturējusi uiguru izraidīšanu uz Ķīnu, ziņo vācu mediji. Uiguri un citi Ķīnas musulmaņu minoritāšu pārstāvji vairs netiks izraidīti uz savu izcelsmes valsti, atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas atbildi Bundestāga "zaļo" frakcijai, vēsta laikraksts "Süddeutscher Zeitung".

Ministrija norādījusi, ka Federālās migrācijas un bēgļu pārvaldes valstu analīzes nodaļa tikai nesen apkopojusi atbilstošu informāciju par uiguru diskriminēšanu Ķīnā.

Uguri ir minoritāte, kas pamatā mīt Siņdzjanas autonomajā reģionā, un Pekina šo etnisko grupu jau vēsturiski pakļāvusi diskriminācijai un dažādiem ierobežojumiem.

ANO Cilvēktiesību komiteja augustā pauda nopietnas bažas par Ķīnā dzīvojošo uiguru situāciju, norādot, ka Ķīnas varasiestādes tos uzlūko kā "valsts ienaidniekus".

Komiteja atzinusi, ka simtiem tūkstošiem uiguru tiek turēti ieslodzījumā slepenās internēšanas nometnēs.

Savukārt Pekina apgalvo, ka Siņdzjanu apdraud islāma ekstrēmisti, kas cenšas uiguru kopienu sarīdīt ar ieceļotājiem no pārējās Ķīnas teritorijas - haņiem, kas tagad reģionā jau veido vairākumu.

Pēdējo gadu laikā vardarbība šajā reģionā prasījusi simtiem dzīvību.

Aprīlī Bavārijas varasiestādes kļūdas rezultātā izraidīja uz Ķīnu kādu uiguru, kuram bija atteikts patvērums.

Tagad Berlīne mēģina šo 23 gadus veco vīrieti atgādāt atpakaļ uz Vāciju, taču viņa atrašanās vietu nav iespējams noskaidrot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu