Kādreizējais Brazīlijas futbola vadītājs Marins pavadīs četrus gadus cietumā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago Sport/Scanpix

Kādreizējais Brazīlijas Futbola konfederācijas (CBF) vadītājs Žuzē Marija Marins saņēmis četru gadu cietumsodu par iesaistīšanos koruptīvos darījumos.

Pašlaik 86 gadus vecais Marins jau 2015.gadā tika apcietināts, jo bija aizdomas, ka viņš iesaistījies koruptīvos darījumos, kas saistīti ar nelegālām darbībām Dienvidamerikas prestižāko futbola turnīru sakarā.

Marins un vēl vairāki kādreizējie FIFA biedri bija pieņēmuši kukuļus no mārketinga uzņēmumiem, kuri pretī saņēma tiesības translēt tādus prestižus Dienvidamerikas turnīrus kā "Copa America" izlasēm un "Copa Libertadores" klubiem.

Marins savulaik bija arī Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) izpildkomitejas biedrs.

Pēdējo gadu laikā tas gan nav vienīgais gadījums, kad futbola aprindās tikuši veikti koruptīvi darījumi. Piemēram, Bijušais Nikaragvas Futbola federācijas prezidents (FENIFUT) Hulio Ročs tika apcietināts par 150 000 ASV dolāru (135 000 eiro) kukuļa pieprasīšanā un saņemšanā gan sev, gan citai futbola amatpersonai saistībā ar aizvadītā Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu pārraižu tiesību pārdošanu kādai ASV sporta mārketinga kompānijai.

Savukārt pirms tam apcietināts tika arī kādreizējais FIFA viceprezidents Euhenio Figeredo no Urugvajas, kā arī venecuēlietis Rafaels Eskivels un cits FIFA viceprezidents Džefrijs Vebs, kurš ieņēma vēl virkni amatu citās organizācijās. Arī viņi bija iesaistīti ar korupciju saistītos noziegumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu