Rīgas Tehniskās apskates naktī būs iespēja ne tikai veikt bezmaksas auto novērtēšanu, bet arī izklaidēties

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdien, 26.augustā, Rīgā, Antenas ielā 2, no plkst. 12.00 līdz 24.00 notiks Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) organizētais pasākums "Tehniskās apskates nakts", kura laikā paredzēta ne tikai bezmaksas automobiļu diagnostika, bet arī dažādas izglītojoši - izklaidējošas aktivitātes ģimenēm un bērniem.

"Tehniskās apskates naktī" Rīgas Motormuzejs būs parūpējies par aktivitātēm gan lielajiem, gan mazajiem. Katru stundu būs iespēja piedalīties trases automodelisma sacensībās miniatūrajā Biķernieku rallijkrosa trasē un, uzstādot stundas ātrāko apļa laiku, saņemt ielūgumu divām personām uz Rīgas Motormuzeju un īpašu suvenīru. Paši mazākie pasākuma dalībnieki varēs izkrāsot paši savus retro automobiļus un iemēģinās veiklību automašīnu stāvlaukumā, pēc iespējas ātrākā laikā pārvietojot automobiļus, TVNET informēja CSDD Sabiedrisko attiecību daļā.

Pirmoreiz "Tehniskās apskates naktī" ar izglītojošām aktivitātēm piedalīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kas ļaus pasākuma apmeklētājiem iejusties ugunsdzēsēja un glābēja ādā, kā arī noskaidrot, kā jārīkojas, ja noticis ceļu satiksmes negadījums.

Ikvienam interesentam būs iespēja drošos apstākļos uz "savas ādas" pārliecināties par drošības jostu lietošanas nepieciešamību, kā arī apreibinošo vielu negatīvo ietekmi uz cilvēka reakcijas un koordinācijas spējām aktivitātēs Opā kāp ārā un Reibuma brilles.

Vienlaikus ar auto diagnostiku, pasākuma apmeklētāji varēs iepazīties ar CSDD kampaņas "Mēs par drošu auto!" ceļojošo foto izstādi "Baisā realitāte uz ceļa", kas vienaldzīgu neatstāj nevienu. Saplēstas riepas un pilnībā nodiluši protektori, izrūsējuši caurumi auto virsbūvē un detaļās, ar koka tapām aizdarinātas bākas - tā ir realitāte, kas ik dienu paveras tehniskajā apskatē, kā arī uz ceļiem veiktajās automobiļu kontrolēs.

CSDD atgādina, ka iepriekšēja pierakstīšanās uz Rīgas "Tehniskās apskates nakts" pasākumu nav paredzēta, un automašīnu plūsma tiks regulēta ar rindu sistēmas tablo palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu