Plāno ieviest zvanu centru seksuālā vardarbībā cietušajiem sportistiem

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maorinari Vatanabe
Maorinari Vatanabe Foto: Reuters/LETA

Starptautiskās Vingrošanas federācijas (FIG) prezidents Maorinari Vatanabe plāno ieviest zvanu centru, kurā tiks uzklausīti seksuālā vardarbībā cietuši sportisti.

Ziņu aģentūrai AFP 55 gadus vecais Vatanabe atklājis, ka grasās ieviest zvanu centru, kurā ikviens sportists vai sportistu vecāks varēs piezvanīt no jebkuras vietas pasaulē un runāt par seksuālo vardarbību, kas piedzīvota karjeras laikā.

Tādējādi Vatanabe vēlas mazināt šo problēmu vingrotāju vidū.

"Domāju, ka pirmajā gadā pēc šīs sistēmas ieviešanas tiks saņemti vairāk nekā 1000 zvanu," paudis FIG prezidents, kurš uzskata, ka šāda sistēma atbaidīs potenciālos uzbrucējus un laika gaitā cietušo skaits mazināsies.

Jau iepriekš tikušas izmeklētas vairākas lietas, kurās treneri vai komandu pārstāvji seksuāli uzmākušies saviem sportistiem. Piemēram, ASV vingrošanas izlases ārsts Lerijs Nasars saņēma mūža cietumsodu par seksuālām darbībām pret sievietēm un nepilngadīgām meitenēm.

Tāpat jūlija sākumā kādreizējais Anglijas futbola kluba Ņūkāslas "United" jauniešu komandas treneris Džordžs Ormonds tika atzīts par vainīgu 36 seksuālos noziegumos, bet maijā par uzmākšanos nepilngadīgam vīriešu kārtas sportistam cietumsodu saņēma Austrijas kalnu slēpošanas treneris, kura vārds gan netika publiskots.

Savukārt divas kādreizējās Austrijas izlases kalnu slēpotājas, kuras vēlējās palikt anonīmas, šī gada sākumā apgalvoja, ka pagājušā gadsimta 70.gados komandā notikušas izvarošanas, kā arī treneru un vīriešu komandas sportistu seksuāla vardarbība pret komandas biedrenēm. Šajos notikumos bija iesaistīts arī kādreizējais Austrijas sieviešu kalnu slēpošanas izlases treneris Čārlijs Kārs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu