"Ford" viceprezidents kļūst par ASV sūtni Ziemeļkorejas jautājumos

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Stīvens Bīgans
Stīvens Bīgans Foto: EPA/Scanpix

​ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo paziņojis, ka īpašā sūtņa Ziemeļkorejas jautājumos amatā iecēlis uzņēmuma "Ford Motor Company" augsta ranga vadītāju un ka viņi abi nākošnedēļ dosies uz Phenjanu.

Jaunā sūtņa Stīvena Bīgana pilnvarās ietilps gādāt par darba sarunu organizēšanu ar Ziemeļkoreju par tās kodolieroču programmas apturēšanu, ceturtdien sacīja valsts sekretārs.

Pompeo bijusi svarīga loma ASV prezidenta Donalda Trampa Ziemeļkorejas politikas īstenošanā, un viņš kopš aprīļa Phenjanu apmeklējis trīs reizes.

Tiesa gan, līdz šim nav bijušas manāmas pazīmes, ka sarunās būtu panākts progress.

"Ford" viceprezidents starptautiskajos valdību jautājumos Bīgans ir bijis Baltā nama darbinieks un nacionālās drošības padomnieces Kondolīzas Raisas palīgs Džordža Buša administrācijas laikā.

Viņš bijis arī bijušā Senāta vairākuma līdera Bila Frista padomnieks.

Dienvidkorejā februārī notikušās ziemas olimpiskās spēles iezīmēja zināma atkušņa sākumu līdz šim izolācijā dzīvojušās Ziemeļkorejas attiecībās ar ārpasauli, arī kaimiņvalsti Dienvidkoreju un ASV.

Augsta līmeņa sarunās tiek spriests par Ziemeļkorejas denuklearizāciju, ekonomisko atbalstu komunistu režīma pārvaldītajai valstij un miera līguma noslēgšanu abu Koreju starpā.

ASV prezidents Donalds Tramps un Kims samitā Singapūrā 12.jūnijā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu