Džeza kontrabasists Boriss Bannihs atzīmēs savu 70 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Modo
Modo Foto: Ekrānuzņēmums

18. oktobrī Dzintaru koncertzāles mazajā zālē Latvijas džeza kontrabasists Boriss Bannihs atzīmēs savu 70 gadu jubileju, uzstājoties kopā ar kolektīvu “Modal Jazz Ensemble” un džeza vokālistēm Olgu Pīrāgs un Evilenu Protektori.

Kontrabasists Boriss Bannihs ir viens no svarīgākajiem džeza mūziķiem, kurš ir veidojis Latvijas džeza vēsturi. Sācis nodarboties ar džezu jau 1962. gadā, spēlējis Latvijas Televīzijas un Radio bigbendā, Latvijas valsts filharmonijā Raimonda Paula ansambļa sastāvā, saksofonista Vadima Vjadro džeza kvartetā, ar kuru koncertējis visās PSRS valstīs.

Kopā ar Latvijas Radio bigbendu ierakstījis Gunāra Rozenberga un Raimonda Paula albumus, kopā ar "Modo" un kvartetu (Raubiško, Rozenbergs, Boldirevs un Bannihs) uzstājās Tbilisi džeza festivālā, muzikāli darbojies kopā ar Ilgu Bērziņu, Leonidu Gorovoju un vairākiem citiem ievērojamiem mūziķiem, uzstājies Somijā, Vācijā, Nīderlandē, Francijā un citur.

18. oktobrī, Borisa Banniha 70 gadu jubilejas svinībās, mūziķis uzstāsies Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē kopā ar kolektīvu “Modal Jazz Ensemble” (Boriss Bannihs, Artjoms Sarvi, Vlads Zelkins, Indriķis Veitners, Lauris Amantovs, Normunds Piesis) un viesmāksliniecēm Olgu Pīrāgs, Evilenu Protektori. Koncertā savu dalību apstiprinājis arī Maestro Raimonds Pauls.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu