Ēģiptē mīklainos apstākļos miris britu pāris; aizdomas par slimības izplatīšanos viesnīcā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: scanpix, facebook

Šonedēļ ceļojuma laikā Ēģiptē pagaidām nenoskaidrotos apstākļos gājis bojā laulāts pāris no Lielbritānijas. Saskaņā ar līdz šim izskanējušo informāciju, 69 gadus vecais Džons Kūpers esot otrdien nomiris no sirdslēkmes, savukārt viņa 63 gadus vecās sievas Sūzenas nāves cēlonis nav zināms, vēsta raidorganizācija BBC.

Pāris nomira "Steigenberger Aqua Magic" viesnīcā Hurgadas kūrortā Sarkanās jūras krastā.

Ceļojumu aģentūra "Thomas Cook" norādīja, ka esot saņēmusi "ziņojumus par paaugstinātu slimību risku viesu vidū". Līdz ar to pieņemts lēmums no viesnīcas evakuēt 301 klientu, ko aģentūra bija izmitinājusi viesnīcā, un piedāvāt tiem iespēju apmesties citur. "Lai arī mēs saprotam, ka atpūtniekus tas apgrūtinās, mēs uzskatām, ka rīkojamies pareizi," uzsvēra kompānija.

Vairāki tūristi, kas bija apmetušies "Steigenberger Aqua Magic" viesnīcā, raidorganizācijai BBC pastāstīja par tur pieredzētām veselības problēmām. 

Anglijas mazpilsētā Oldemā dzīvojošā Džanīna Trevisa sacīja, ka šovasar atvaļinājuma laikā gan viņa, gan viņas partneris esot saslimuši ar vēdera vīrusu. "Es slikti jūtos jau vairākas nedēļas kopš atgriešanās. Divreiz nācās iet pie ārsta, kas man izrakstīja divu nedēļu antibiotiku kursu. Es joprojām turpinu ārstēšanos. Lielākoties jūtos ļoti nogurusi un bez spēka," sūdzas Trevisa, kura bija apmetusies viesnīcā.

Foto: Reuters/Scanpix

Džons un Sūzena Kūperi dzīvoja Bērnlijā, Lankašīras grāfistē.

Portāls "The Independent" vēsta, ka pāris ceļoja kopā ar savu meitu Kelliju Ormerodu un viņas bērniem.

Mediji ziņo, ka vispirms nomiris Džons Kūpers, bet pēc dažām stundām mūžībā aizgājusi arī Sūzena. "Viņu nāves apstākļi joprojām ir neskaidri," norādīja "Thomas Cook" pārstāvis.

"Thomas Cook" ir Lielbritānijas vadošais tūroperators Ēģiptē. Pašlaik Hurgadā atrodas apmēram 1000 līdz 2000 "Thomas Cook" klientu, norāda "The Independent".

Lai arī "Thomas Cook" saviem klientiem vairs nepiedāvā apmešanos "Steigenberger Aqua Magic", pati viesnīca joprojām turpina izīrēt istabas tūristiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu