Slavenā Marijas ielas grausta īpašniekiem draud € 10 000 sods

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

​Ja līdz 10.septembrim netiks noslēgts līgums par Rīgā, Marijas ielā 6, esošā grausta atjaunošanas būvprojekta izstrādi, tās īpašniekiem tiks piemērots 10 000 eiro liels sods, Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijas sēdē paziņoja komisijas vadītājs Oļegs Burovs (GKR).

Viņš atgādināja, ka saskaņā ar domes lēmumu līgums par būvprojekta izstrādi uzņēmējiem jānoslēdz līdz 10.septembrim. Kopš aprīļa ēkas īpašnieki veikuši divus ēkas ārsienu vertikalitātes monitoringus, un to rezultāti būtiskas izmaiņas sienu kustībā neuzrādot. Arī monitoringu veikšana īpašniekiem tika uzlikta par pienākumu, balstoties uz domes lēmumu.

Kā ziņots, aprīlī pieņemtais Rīgas domes lēmums paredz, ka Marijas ielā 6 esošās ēkas īpašniekiem četru mēnešu laikā jāizstrādā nama sakārtošanas būvprojekts.

Līdztekus nama sakārtošanas būvprojekta izstrādei īpašniekiem sešu mēnešu laikā pēc šā līguma parakstīšanas tas jāsaskaņo būvvaldē un pusotra gada laikā jāsaņem būvatļauja un jāsāk būvdarbi. Ēkas sakārtošana ir jāpabeidz ne vēlāk kā divu gadu laikā pēc būvatļaujas saņemšanas.

Foto: Paula Čurkste/LETA

Tāpat ēkas īpašniekiem uzticēts reizi divos mēnešos veikt ēkas ārsienu vertikalitātes monitoringu, divas reizes gadā fasādes un jumta tehniskā stāvokļa pārbaudi līdz būvdarbu sākšanai, kā arī reizi gadā veikt ēkas tehnisko apskati.

Ēka jau vairāk nekā desmit gadus ir izpelnījusies Rīgas slavenākā grausta nosaukumu. Īpašumu veido zemes vienība 1432 kvadrātmetru platībā, uz kuras atrodas piecstāvu dzīvojamā ēka un pagrabs zem pagalma. Tā ir klasificēta kā B kategorijas vidi degradējoša būve, un to īpašniekiem ir piemērota paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa likme.

Foto: Paula Čurkste/LETA

Ēka pieder Igaunijas pilsonim Tomasam Tolam un Jevgēņijam Petrovam, kurš īpašuma tiesības šā gada sākumā dāvinājumā saņēmis no Ludmilas Baumanes. Uz Tola vārda īpašumtiesības reģistrētas kopš 1997.gada augusta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu