Vīrietis Portugālē nejauši iekrīt optiskajā ilūzijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Māksla, pateicoties optiskajām ilūzijām, bieži vien var izspēlēt jokus ar cilvēka prātu, tomēr parasti tie nav bīstami cilvēka dzīvībai. Tomēr, kāda mākslinieka radītā optiskā ilūzija izstādes apmeklētājam beigusies bēdīgi – vīrietis instalācijā burtiski ievēlies iekšā.

Muzeja apmeklētājs nejauši iekrita iekšā indiešu mākslinieka Aniša Kapūra instalācijā “Izeja uz Limbo”, kas bija izstādīta modernās mākslas studijā Portugālē. Instalācija sastāvēja no cauruma grīdā, kas no malas izskatās kā uzkrāsots pleķis.

Aptuveni 60 gadu vecais Itālis, šķiet, vēlējies pārbaudīt cauruma patiesumu un, neskatoties uz brīdinājuma zīmēm un apsargu, kuram bija piekodināts nelaist nevienu instalācijas tuvumā, iekrita 2,4 metrus dziļajā caurumā.

Lai arī vīrietis pēc incidenta tika nogādāts slimnīcā, tomēr drīz vien to atstājis, vēstīja “Artnet News”.

Foto: AFP / Scanpix

Kapūrs šāda veida instalācijas sāka veidot jau 1985. gadā, tāpēc šī mākslas darba sasniegumi nav nekāds brīnums. Pirmo reizi tas tika radīts 1992. gadā, un tā galvenais mērķis ir piemānīt cilvēka redzi, liekot domāt, ka caurums uz zemes ir uzzīmēts.

Iespaidīgo ilūziju mākslinieks radījis, izmantojot melnāko materiālu pasaulē - “vantablack”.

Uz nano oglekļa bāzētais materiāls absorbē 99,965 no visas redzamās ultravioletās, redzamās un infrasarkanās gaismas.

Negadījuma dēļ muzejs bija spiests uz laiku šo instalāciju slēgt skatītājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu