Tuvinieki atklāj, ka dabas skaistuma iespaidā Šūmahers mēdzot raudāt

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago/ScanPix

Kopš traģiskā negadījuma Francijas Alpos 2013.gada pašā izskaņā, kad septiņkārtējais Formula 1 pasaules čempions Mihaēls Šūmahers guva smagas galvas traumas, daudz informācijas par viņa veselības stāvokli nav. Zinām tikai to, ka bijušais autosportists apmēram pusgadu pavadīja komā, bet tagad atrodas savās mājās Glandā pie Ženēvas ezera.

Ik pa laikam pie Šūmahera viesojas draugi, taču konkrētas ziņas par viņa veselības stāvokli neizpauž. Piemēram, Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods vien nesen izteicās, ka "viņam visapkārt ir ģimene un mīļotie, jūtos pagodināts, ka varu viņam bieži piekļūt, bet veselības stāvoklis ir viņa privāta lieta, un man šķiet, ka ir laiks viņam ļaut dzīvot mierā".

Tomēr Īrijas dzīvesstila portāls rsvplive.ie tagad vēsta, ka Šūmahera "tuvi radinieki" ir atklājuši šādus tādus faktus franču izdevumam Paris Match. Viņi izteikušies, ka ir uzmundrinoši redzēt Mihaēla spēju izrādīt emocijas. Proti, brīžos, kad viņa ratiņkrēsls tiek pagriezts pret logu un var vērot skaisto Ženēvas ezera un kalnu ainavu, tas ir - dabas skaistumu - Šūmahers dažkārt raudot.

Tāpat Paris Match vēsta, ka Šūmahers aizvien nespēj ne staigāt, ne runāt, taču nesen varējis izpildīt dažas kustības rehabilitācijas baseinā. Lai stimulētu bijušā sportista smadzenes, medicīniskais personāls viņam atskaņo dažādas pazīstamas skaņas, piemēram, F1 dzinēju troksni, un katra reize, kad Šūmahers izrāda emocijas, ir kā maza uzvara, raksta Dailymail.co.uk.

Kamēr septiņkārtējais čempions turpina cīnīties ar nopietnajām veselības problēmām, viņa 19 gadus vecais dēls Miks iet tēva pēdās. No kartinga pārkāpis nopietnākā tehnikā, Miks jūlijā izcīnīja pirmo uzvaru Formula 3 klasē SPA Frankošampas trasē Beļģijā. 

Miks Šūmahers arī ir teicis, ka vēlas uzvarēt Formula 1 čempionātā, bet apzinās, ka mērķa sasniegšanai nāksies smagi strādāt, un ar uzvārdu vien nepietiks, lai tiktu pie kārotajām trofejām.

Foto: Imago/Reuters/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu