Meganas un Harija kāzu auto tiks ražots "masveidā"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaguar paziņojuši, ka 2017.gada rudenī prezentēto E-Type Zero koncepciju plāno transformēt par masu produktu. Tas gan nav jāuztver burtiskā nozīmē, jo klasisko Jaguar E-Type ar elektromotoru nebūs daudz, taču ikviens periodā no 1961. līdz 1975.gadam ražotā rodstera īpašnieks varēs vērsties pie Jaguar Classic ar vēlmi pārbūvēt savu par videi draudzīgu spēkratu.

Pārbūve ietvers oriģinālā sešu cilindru benzīna motora un pārnesumkārbas aizvietošanu ar 40 kWh bateriju un 220 kW (300 ZS) elektromotoru.

Jaguar norāda, ka pārbūves eksperti gādās, lai bateriju paka atrastos tieši turpat, kur benzīna motors, tādēļ izsvarojumam nevajadzētu ciest. Vēl vairāk - elektropiedziņas agregāti kopā sver pat pat 46 kilogramiem mazāk, norāda electrek.co. Tiesa gan, nobraucamais attālums reālajā dzīvē būs tikai 270 kilometri ar vienu uzlādes reizi.

Dinamika gan šādam auto būs visnotaļ laba - 5,5 sekundes līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā. Un bateriju lādēšanai būs nepieciešamas sešas līdz septiņas stundas.

Vairāk detalizētas informācijas par šo projektu un topošajiem automobiļiem pagaidām nav, jo pirmos eksemplārus plānots piegādāt vien 2020.gadā. 

Nobeigumā var minēt kādu interesantu faktu, kas saistīts ar elektriskajiem, klasiskajiem Jaguar rodsteriem, jo tie, kuri pat neseko Lielbritānijas karaliskās ģimenes gaitām, varbūt būs pamanījuši, ka tieši oriģinālo Jaguar E-Type Zero Concept savām kāzām bija izvēlējušies princis Harijs un Megana Mārkla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu