Vismane triumfē ITF dubultspēļu turnīrā Ungārijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Latvijas tenisiste Daniela Vismane piektdien triumfēja Budapeštas ITF 15 000 sērijas dubultspēļu turnīrā.

Vismane turnīra noslēdzošajā mačā pārī ar kanādieti Petru Januškovu ar rezultātu 7-5, 3-6, 11:9 pārspēja čehietes Klāru Hājkovu un Anetu Laboutkovu.

Par uzvaru turnīrā Vismane nopelnīja 12 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Vismane un Januškova pirmajā kārtā ar 6-1, 6-1 sagrāva horvātieti Vanesu Basaru un izraēlieti Esteri Masuri, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-1, 6-2 pārspēja čehieti Dagmaru Dudlakovu un Joannu Zavadzku no Polijas, kuras bija izliktas ar ceturto numuru, bet pusfinālā ar 6-3, 6-3 guva virsroku pār vācieti Jūliju Kimelmani un Nadiju Kolbu no Ukrainas, kuras bija izsētas ar otro numuru.

Savukārt šī paša turnīra vienspēļu pusfinālā ar septīto numuru izliktā pasaules ranga 645.vietas īpašniece Vismane ar rezultātu 2-6, 3-6 piekāpās čehietei Magdalēnai Pantūčkovai, kura reitingā ir 488.pozīcijā un turnīrā tikusi pie trešā numura.

Par pusfināla sasniegšanu 18 gadus vecā Vismane nopelnīja četrus vienspēļu ranga punktus.

Pirmajā kārtā Vismane ar 6-2, 6-0 pieveica mājinieci Aleksu Piroku, kura WTA rangā atrodama 956.pozīcijā, otrajā kārtā ar 6-0, 6-0 vien 47 minūtes ilgā mačā sagrāva slovākieti Petru Seresovu, kura rangā nav atrodama un pirms tam pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju, bet ceturtdaļfinālā ar 6-3, 7-6 (7:4) pārspēja ungārieti Agnešu Buktu (WTA 485.), kura šajā turnīra bija saņēmusi otro numuru.

Savukārt Latvijas otrā rakete vīriešu tenisā Mārtiņš Podžus, kurš pasaules rangā atrodams 575.vietā un sacensībās izlikts ar otro numuru, piektdien Serbijā notiekošā Novisadas "Futures" sērijas turnīra vienspēļu sacensību ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-3 pārspēja horvātu Duji Ajdukoviču, kurš vienspēļu rangā nav atrodams.

Par iekļūšanu Novisadas turnīra vienspēļu pusfinālā Podžus nopelnījis sešus ATP ranga punktus. Nākamajā kārtā latvietim pretī stāsies 17 gadus vecais mājinieks Marko Miladinovičs, kurš ATP rangā ir 776.pozīcijā un šajā turnīrā izlikts ar septīto numuru.

Podžus otrajā kārtā ar 4-6, 7-6 (7:2), 6-3 uzvarēja kvalifikāciju pārvarējušo serbu Bodinu Žarkoviču, kurš ATP rangā atrodas vien 1705.pozīcijā.

Savukārt pirmajā kārtā Podžus ar 6-3, 6-1 uzvarēja īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo mājinieku Borisu Butuliju, kurš ir planētas 1585.rakete.

Pirms tam Podžus ar savu brāli Jāni aizkļuva līdz šī turnīra dubultspēļu ceturtdaļfinālam, taču par to viņiem ATP ranga punkti nepienācās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu