Windows 95 kļūst par lietotni macOS, Windows un Linux datoriem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com/felixrieseberg

Pēdējos gados nostaļģijas vadīti tehnoloģiju entuziasti visā pasaulē pamanījās Windows 95 operētājsistēmu palaist dažādās ierīcēs, tai skaitā Samsung viedpulkstenī un spēļu konsolē Xbox.

Tie, protams, ir interesanti sasniegumi, taču korporatīvās ziņapmaiņas rīka Slack izstrādātājs Fēlikss Rīzebergs spēris soli tālāk un Windows 95 izveidojis kā lietotni, ko var darbināt kā Windows, tā arī macOS un Linux vidēs. 

Rīzeberga radītā lietotne, kas kopā ar lietošanas instrukciju pieejams interneta vietnē GitHub, uz datora cietā diska aizņem 129 megabaitus un izmanto 200 megabaitus operatīvās atmiņas. Piedevām lietotne dod iespēju izmantot operētājsistēmā iebūvētās programmas, tai skaitā Wordpad, Minesweeper un MS Paint. Interneta pārlūks Internet Explorer gan nedarbojas; tas neveic tīmekļa lapu ielādi.

Ne viens vien interesents jau ir izmēģinājis Rīzeberga izstrādājumu. Kādam lietotājam, kas izmanto datoru ar Windows 10 operētājsistēmu, ir izdevies Windows 95 vidē palaist datorspēli Doom. Tiesa gan, tā nav darbojusies diez cik labi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu