Rallija braucējs Sesks sestajā vietā pēc pirmās dienas ERČ posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel Motorsport

Latvijas jauno rallija braucēju Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža pēc pirmā ātrumposma ieņem sesto vietu "Junior U27" ieskaitē Eiropas čempionāta (ERČ) posmā - Čehijas rallijā.

Sesks, kurš startē ar "Opel Adam R2" spēkratu, 9,51 kilometrus garo distanci veica septiņās minūtēs, un 54,7 sekundēs, kas deva sesto pozīciju, pirmā ātrumposma uzvarētājam Simonam Vāgneram no Austrijas ("Peugeot 208 R2") zaudējot 7,1 sekundi.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 4,7 kilometrus garo kvalifikācija posmu Sesks/Francis veica trīs minūtēs un 8,475 sekundēs. Kopējā ieskaitē kvalifikācijā Sesks uzrādīja 36.ātrāko laiku, kamēr labāko rezultātu uzrādīja ar Latvijas licenci startējošais Krievijas pilots Nikolajs Grjazins ("Škoda Fabia R5"), kurš bija 18,449 sekundes ātrāks par latvieti.

Savukārt savā "Junior U27" Sesks/Francis kvalifikācijā ieņēma piekto vietu.

Sestdien autosportisti aizvadīs astoņus "dopus", bet svētdien - sešus.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļas nogalē Seska un Franča ekipāža Vācijā izcīnīja kopvērtējuma piekto vietu pasaules autorallija čempionāta (WRC) posmā RC4 klasē.

Sesks ir noslēdzis sadarbības līgumu ar "Opel Motorsport" vienību un šī gada ERČ junioru ieskaitē brauc ar rūpnīcas komandas atbalstu. Šī ir pirmā reize Latvijas autosporta vēsturē, kad kāds sportists kļūst par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu.

Sesks un Francis šosezon Eiropas rallija čempionātā "Junior U27" ieskaitē, kur veikti trīs no sešiem posmiem, ar 94 punktiem ir pārliecinoši kopvērtējuma līderi.

"Opel Motorsport" ERČ junioru čempionātā piedalās piekto sezonu pēc kārtas, un šogad Seska komandas biedrs ir 26 gadus vecais zviedrs Toms Kristensons. Pēdējos trīs gadus tieši ar "Opel" automašīnām ir izcīnīti Eiropas junioru čempiona tituli - 2015.gadā to paveica zviedrs Emīls Bergkvists, gadu vēlāk vācietis Marians Grībels, bet pērn pat tika gūta dubultuzvara, britam Krisam Ingramam apsteidzot somu Jari Hutunenu.

Šajā sezonā ERČ būs astoņi posmi, sešiem no tiem risinoties arī junioru ieskaitē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu