Žibasa izcīna trešo vietu kopvērtējumā PK junioriem nobraucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Paula Žibasa
Paula Žibasa Foto: Dave Trumpore

Latvijas kalnu riteņbraucēja Paula Žibasa svētdien Francijā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa junioru sacensībās nobraucienā, kopvērtējumā sezonu noslēdzot trešajā vietā.

Tāpat kā sezonas pirmajos sešos posmos, arī pēdējā, septītajā, nepārspēta palika austriete Valentīna Hēla, kura distanci veica divās minūtēs un 56,147 sekundēs.

Žibasa viņai zaudēja 17,564 sekundes, kas ļāva ierindoties otrajā vietā, bet trešā bija norvēģiete Mille Junseta, kura bija 0,914 sekundes lēnāka par latvieti.

Piektdien notikušajā kvalifikācijā Žibasa uzrādīja sliktāko rezultātu no septiņām kalnu riteņbraucējām, kuras startēja šajās sacensībās.

Šosezon Žibasa Pasaules kausa sacensībās izcīnīja divas otrās vietas un trīs reizes finišēja ceturtā.

Kopvērtējumā ar 420 punktiem triumfēja Hēla, otro vietu ar 115 punktiem izcīnīja amerikāniete Anna Ņūkirka, bet trešā ar 110 punktiem bija Žibasa. Pie punktiem kopumā tika 13 kalnu riteņbraucēja.

Pērn Žibasa startēja trijos Pasaules kausa posmos. Divos no tiem jaunā sportiste uzvarēja, bet noslēdzošajā ieņēma otro vietu, sudrabu gūstot arī kopvērtējumā. Pasaules čempionātā Austrālijā Latvijas kalnu riteņbraucēja piedzīvoja kritienu un finišēja piektajā vietā.

Žibasa, kura ikdienā dzīvo un treniņus aizvada Austrijā, pērn tika izvirzīta Latvijas gada labākās jaunās riteņbraucējas balvai.

Svētdien Pasaules kausa posma sacensībās olimpiskajā krosā (XCO) startēs Mārtiņš Blūms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu